Slogun:Ο Γιακουμάκης συνεχίζει να φορτώνει με γκολ το MLS αλλά δεν μας έκανε στην Ελλάδα, είχαμε καλύτερο εμείς.

FOLLOW US

Slogun:Ο Γιακουμάκης συνεχίζει να φορτώνει με γκολ το MLS αλλά δεν μας έκανε στην Ελλάδα, είχαμε καλύτερο εμείς.
BWIN stripe gif

Τουρκική αντεπίθεση για την Αγιά Σοφιά: «Σεβαστείτε τις άλλες θρησκείες»

Gazzetta team
Τουρκική αντεπίθεση για την Αγιά Σοφιά: «Σεβαστείτε τις άλλες θρησκείες»
Στην αντεπίθεση περνά το τουρκικό ΥΠΕΞ με μια προκλητική ανακοίνωση για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς.

Μεταξύ άλλων, κατηγορεί την Αθήνα ότι δεν σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες και μάλιστα φθάνει στο σημείο να εγκαλέσει την ελληνική κυβέρνηση επειδή δεν έδωσε συγχαρητήρια στον τουρκικό λαό για το Ραμαζάνι και τη Νύχτα του Καντίρ.

Ακόμη, κατηγορεί τη χώρα μας ότι «καταπιέζει την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, ότι υποβάλει μηνύσεις κατά των εκλεγμένων Μουφτήδων και ότι απέρριψε το αίτημα για προσευχή στο ιστορικό τζαμί της Θεσσαλονίκης».

Επίσης, ζητάει την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα και αμφισβητεί αν η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τον όρο διαθρησκειακός διάλογος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την ανάγνωση από το Κοράνι και το κάλεσμα για προσευχή στην Αγία Σοφία.

Αντί να συγχαρεί τον Τουρκικό λαό για τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου και τη «Νύχτα του Καντίρ» το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας προτίμησε να διαστρεβλώσει την ανάγνωση του Κορανίου και το κάλεσμα για προσευχή στην Αγία Σοφία.

Είναι γνωστές οι επιδόσεις της Ελλάδας στον τομέα της θρησκευτικής ελευθερίας, που συγκαταλέγεται στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Για να αναφέρουμε μερικά μόνον παραδείγματα: οι Ελληνικές αρχές ασκούν εντεινόμενη πίεση στην Τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, υποβάλλουν μηνύσεις κατά των εκλεγμένων μουφτήδων για την ενάσκηση των κανονικών καθηκόντων τους και απέρριψαν γι’ άλλη μια φορά φέτος το αίτημα των μουσουλμάνων να προσευχή ενόψει του Ραμαζανίου σ’ ένα απ’ τα ιστορικά τεμένη της Θεσσαλονίκης, όπου δεν υπάρχει ανοικτό τέμενος για λατρεία.

Ως εκ τούτου διερωτάται κανείς τι αντιλαμβάνεται με τον όρο διαθρησκευτικός διάλογος που αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελλάδα, που δεν έχει ακόμη τέμενος ανοικτό για λατρεία στην πρωτεύουσά της.

Καλούμε την Ελλάδα να γίνει ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος και να σεβαστεί όλες τις θρησκείες».

Πηγή: reader.gr