Απαλλάσσεται η Σαββαϊδου από τις κατηγορίες περί απόπειρας απιστίας

Gazzetta team
Απαλλάσσεται η Σαββαϊδου από τις κατηγορίες περί απόπειρας απιστίας
Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την απαλλαγή της πρώην γενικής γραμματέως Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Το συμβούλιο Εφετών, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση που ζητούσε να δικαστεί η Σαββαϊδου, έκρινε με το βούλευμά του (αριθμός 1190/2017) ότι το άλλοτε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών πρέπει να απαλλαγεί από την κατηγορία που της αποδόθηκε.

Η δικογραφία σε βάρος της Σαββαϊδου αφορά εντολή που είχε δώσει ώστε να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε εταιρεία, αν και αυτό είχε ήδη είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Η επίμαχη απόφαση της κατηγορουμένης φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον την είσπραξη του επιβληθέντος προστίμου. Με το ίδιο βούλευμα (1190/2017) απαλλάσσεται από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της επίμαχης εταιρείας.

Το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών του υπομνήματος που είχε καταθέσει ο εν λόγω μέτοχος στον ανακριτή Διαφθοράς, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση της Σαββαϊδου, ώστε να ερευνηθούν καταγγελίες του κατά των ελεγκτών που είχαν διενεργήσει τον επανέλεγχο του προστίμου. Ο επιχειρηματίας ζητούσε να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων αυτών στους οποίους καταλόγιζε επιπλέον πως δεν ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματα του επανελέγχου.

Πηγή: reader.gr