Αποζημίωση 69.000 ευρώ σε καταναλωτή από ασφαλιστική

Gazzetta team
Αποζημίωση 69.000 ευρώ σε καταναλωτή από ασφαλιστική
Την καταβολή αποζημίωσης ύψους 69.000 ευρώ σε Έλληνα καταναλωτή, από ασφαλιστική εταιρεία με έδρα στη Μεγάλη Βρετανία, εξασφάλισε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή αναλαμβάνοντας τη διαμεσολάβηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο καταναλωτής είχε συνάψει, το 2010, σύμβαση ασφαλιστικής και νοσοκομειακής κάλυψης με την βρετανική εταιρία. Το 2016 εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ελλάδα για θεραπεία αποκατάστασης σπασμένου μπράτσου και χειρουργική αποσυμπίεση σπονδυλικής στήλης που προκλήθηκαν από πτώση. Το κόστος της θεραπείας ήταν 69.000 ευρώ τα οποία η ασφαλιστική εταιρία αρνήθηκε να πληρώσει, επικαλούμενη όρο της ασφαλιστικής σύμβασης σύμφωνα με τον οποίο από την κάλυψη εξαιρούνται οι κάθε είδους παθήσεις της μέσης.

Μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία, ο ηλικιωμένος καταναλωτής ζήτησε τη βοήθεια και διαμεσολάβηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας, το οποίο προέβαλε το επιχείρημα ότι τα αποκατασταθέντα προβλήματα υγείας ήταν αποτέλεσμα τραυματισμού σε ατύχημα (πτώση) και, κατά συνέπεια, δεν εμπίπτουν στην εξαίρεση και θα έπρεπε να καλυφθούν.

Ύστερα από συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή και τον Financial Ombudsman της Μεγάλης Βρετανίας, η ασφαλιστική εταιρία αποδέχθηκε την καταβολή ποσού 69.000 ευρώ για την κάλυψη της νοσηλείας του καταναλωτή, και μάλιστα με τόκο 8% από τη γέννηση της σχετικής αξίωσης, καθώς και αποζημίωση 100 λιρών ως κίνησης καλής θέλησης για την εν γένει ταλαιπωρία του.


Πηγή: reader.gr