Τραγικές εικόνες από τα κρατητήρια αλλοδαπών στην Π. Ράλλη (vid)

Gazzetta team
Τραγικές εικόνες από τα κρατητήρια αλλοδαπών στην Π. Ράλλη (vid)
Ένα βίντεο που αναρτήθηκε την Τετάρτη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου καταγράφει εικόνες μέσα από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη.

Με αλλοιωμένη τη φωνή άνδρας που βρίσκεται μέσα στα κρατητήρια αναφέρει ότι ένας ασθενής κρατούμενος έχασε τη ζωή του στις 6 Φεβρουαρίου 2017 μέσα στα κρατητήρια «παρά τις διαμαρτυρίες των συγκρατουμένων του για άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο».

Το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Τα κρατητήρια της Π. Ράλλη είναι κλειστού τύπου και κατανέμονται σε 2 κυρίως ορόφους, όπου οι άνδρες κρατούμενοι παραμένουν στις πτέρυγες Δ1 με Δ5 του 1ου ορόφου, σε σκοτεινά-κελιά πολύ μικρών διαστάσεων, στοιβαγμένοι ανά 5-6 άτομα σε κάθε κελί. Στον 2ο όροφο σε ένα-διαμορφωμένο κελί εγκαταλείπονται όλοι μαζί όσοι από αυτούς θεωρούνται βαριά ασθενείς (με AIDS, ηπατίτιδα, σύφιλη και ψυχικές ασθένειες). Επιπλέον, μετά την μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο κράτησης μεταναστριών του Ελληνικού, το οποίο και έκλεισε, οι γυναίκες μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια της Π. Ράλλη και από τότε λειτουργεί και για την κράτηση μεταναστριών, οι οποίες κρατούνται επίσης στο 2ο όροφο.

Τα παράθυρα των κελιών που βλέπουν στο δρόμο είναι ελάχιστα ενώ τα περισσότερα δεν έχουν φυσικό φως. Ο προαυλισμός είναι περιορισμένος σε χώρο και διάρκεια, ενώ όλοι οι κρατούμενοι υπόκεινται σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς επισκεπτηρίων όπου μπορούν να δουν μόνο ένα συγκεκριμένο άτομο, το οποίο δηλώνουν οι ίδιοι κάθε μήνα. Η διαμόρφωση του κτηρίου σε συνδυασμό με τον ελάχιστο αριθμό επισκεπτών απομονώνει εσκεμμένα τους κρατούμενους και τους καθιστά αόρατους».


Πηγή: thetoc.gr