Στο τραπέζι πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Καμμένου

Gazzetta team
Στο τραπέζι πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Καμμένου
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχθεί εισηγήσεις από κορυφαία στελέχη αλλά και από συνεργάτες του, να καταθέσει πρόταση μομφής.

Στα άκρα αναμένεται να φτάσει η ΝΔ, το ζήτημα με τις καταγγελίες εναντίον του Πάνου Καμμένου, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να έχει συνομιλήσει με τον Μάκη Γιανουσάκη που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για την υπόθεση του Noor 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheToc ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχθεί εισηγήσεις από κορυφαία στελέχη αλλά και από συνεργάτες του, να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του κυβερνητικού εταίρου και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε θετικός απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και στο τραπέζι της σύσκεψης έπεσαν προτάσεις για το πότε χρονικά θα πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη κίνηση.

Ορισμένα στελέχη υποστήριξαν πως η πρόταση μομφής θα μπορούσε να γίνει στην προ ημερησίας σύσκεψη στην βουλή που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο τονίστηκε πως κάτι τέτοιο θα άλλαζε την ατζέντα της συζήτησης στην οποία η ΝΔ θα είχε το “πάνω χέρι” λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης στο Eurogroup.

Γι΄ αυτό τον λόγο το πιθανότερο σενάριο να κατατεθεί είναι μετά την συζήτηση στην βουλή, αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η μάχη μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για την οικονομία, καθώς εκεί θα πάρει τον λόγο και ο Πάνος Καμμένος.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πως ακόμα και αν καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον του Πάνου Καμμένου πολύ δύσκολα θα διαρραγεί η κυβερνητική πλειοψηφία, αν και υπάρχουν στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης που δεν επιθυμεί την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, θα προχωρούσαν σε μια τέτοια κίνηση με στόχο να αναγκάσουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να ταυτιστεί απόλυτα τον με τον Πάνο Καμμένο.

Παράλληλα στο Μοσχάτο εκτιμούν πως στην περίπτωση που υλοποιηθεί η εισήγηση, η κυβέρνηση θα συρθεί επί τρεις ημέρες στην βουλή και θα απολογείται για τις πρακτικές και τις παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη για τις οποίες φέρεται να κατηγορείται ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, χάνοντας οριστικά το ηθικό πλεονέκτημα.

Το γεγονός ότι την ίδια ώρα υπάρχει παρέμβαση της δικαιοσύνης η οποία θα ελέγξει τις καταγγελίες, ενισχύει ακόμα περαιτέρω, την στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που από την πρώτη στιγμή σήκωσε τους τόνους της αντιπαραθέσεις ζητώντας εξηγήσεις τόσο από τον Πάνο Καμμένο όσο και από τον Σταύρο Κοντονή.

Το Μαξίμου στήριξε από την πρώτη στιγμή τον κυβερνητικό εταίρο. Μετά τον υπουργό Δικαιοσύνης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλυψε τον Πάνο Καμμένο «έπραξε ό,τι θα έπραττε οποιοσδήποτε πολίτης, ενημέρωσε τον θεσμικά αρμόδιο που ενημέρωσε την εισαγγελία». Πρόκειται ουσιαστικά για τα όσα είχε υποστηρίξει αρχικά ο Πάνος Καμμένος ότι δηλαδή ο ισοβίτης Μάκης Γιανουσάκης ζήτησε δικαστική προστασία για να κατάθεση.

Ωστόσο η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και το Ποτάμι με ερωτήσεις που έχουν καταθέσει ζητούν να πληροφορηθούν για το αν υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη και για ποιον λόγο ζητήθηκε από τον υπουργό Άμυνας να μεταφέρει το αίτημα στον Σταύρο Κοντονή.

Όποια και αν είναι τελικά η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον αν θα κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του Προέδρου των ΑΝΕΛ, η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να κρατήσει ψηλά στην πολιτική επικαιρότητα το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πηγή: thetoc.gr