H βεντέτα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έληξε στην κηδεία του!

Gazzetta team
H βεντέτα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έληξε στην κηδεία του!
Η ιστορία μιας σφοδρής πολιτικής κόντρας, που διήρκεσε σχεδόν πενήντα χρόνια. Ένα φιλί στο μέτωπο ήταν το πρώτο βήμα της "ειρήνης", η οποία επικυρώθηκε στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη...

Το ρεπορτάζ μεταφέρει η στήλη του ΒΗΜΑτοδότη. Αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα: "Η ιστορία που θα σας περιγράψω έχει να κάνει με μια βεντέτα, πολιτική βεντέτα, η οποία έληξε μόλις προχθές στην εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Βασικός αντίπαλος επί πενήντα χρόνια στα Χανιά του εκλιπόντος ήταν ο Παύλος Πολυχρονίδης, ο οποίος εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Χανίων για 45 χρόνια, ξεκινώντας από το Κόμμα Φιλελευθέρων και κατόπιν στο ΠΑΣΟΚ...

Οι συγκρούσεις μεταξύ του Πολυχρονίδη και του Μητσοτάκη ήταν αβυσσαλέες, υπήρχε βαθιά εχθρότητα, μέχρι και πιστολιές έπεφταν. Τελευταίος απόγονος του Πολυχρονίδη είναι ο Γιάννης Σαβαλάνος, σύζυγος της Άννας Διαμαντοπούλου.

Ο Μητσοτάκης έφερε βαρέως τη διένεξη αυτή με τον Πολυχρονίδη. Πριν από λίγα χρόνια, όταν ο πρώην πρωθυπουργός κατάλαβε ότι ο πολιτικός του βίος όδευε προς το τέλος του και έκλεινε ο βιολογικός του κύκλος, κάλεσε στο σπίτι του στη Γλυφάδα τον Γιάννη Σαβαλάνο.

Παρότι ο κ. Σαβαλάνος είχε επιφυλάξεις, πήγε στη συνάντηση, Ο Μητσοτάκης, που ήταν ήδη εξασθενημένος, σηκώθηκε από την καρέκλα του, τον φίλησε στην κορυφή του κεφαλιού του και του είπε: "Γιάννη, να τελειώνουμε τις παλιές διαφορές και να βάλουμε ένα τέλος στη διένεξη. Σε ευχαριστώ που ήρθες".

Την περασμένη Τετάρτη, λοιπόν, κατά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη, όταν τα εγγόνια του σήκωσαν το φέρετρο, ο Κώστας Μπακογιάννης είδε μπροστά του αίφνης τον Γιάννη Σαβαλάνο και προς έκπληξη όλων επανέλαβε σχεδόν δέκα φορές το "ευχαριστώ, ευχαριστώ που ήρθατε". Εκεί στη Μητρόπολη Αθηνών έληξε η βεντέτα που διήρκεσε σχεδόν μισό αιώνα μεταξύ Μητσοτάκη και Πολυχρονίδη".

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης, newsit.gr