«Αόρατη» για την ΕΛΑΣ η 7η επίθεση στην οικία Φλαμπουράρη

Gazzetta team
«Αόρατη» για την ΕΛΑΣ η 7η επίθεση στην οικία Φλαμπουράρη
Η 7η καταδρομική επίθεση στην οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη ήταν αόρατη για την Ελληνική Αστυνομία. Άγνωστο γιατί δεν είχε δημοσιοποιηθεί.

Η 7η καταδρομική επίθεση στην οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη ήταν αόρατη για την Ελληνική Αστυνομία. Άγνωστο γιατί δεν είχε δημοσιοποιηθεί. Την φανέρωσαν οι ίδιοι οι δράστες αναλαμβάνοντας την ευθύνη της 11 ημέρες αργότερα. Στις 19 Μαίου, λίγες ώρες μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου στη Βουλή μία ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που φρουρούσαν το σπίτι του υπουργού επικρατείας, στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια.

«Ο κυρ Αλέκος υπηρετώντας την θέση του στην πολιτική ελίτ του τόπου κλείνει μπίζνες που του αποφέρουν εύκολα προσωπικά κέρδη και ακολούθως επικαλείται την ηθική ανωτερότητα της αριστεράς. Όλοι τους έχουν ονόματα και διευθύνσεις και εκεί θα βρουν όλους εμάς που δεν έχουμε καμία διάθεση να μοιραστούμε τις γειτονίες μας μαζί τους. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε τους βήμα» γράφουν μεταξύ άλλων.

Η οικία του συντονιστή του κυβερνητικού έργου, ο οποίος έχει μετακομίσει μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις, έχει γίνει στόχος για 7η φορά σε χρονικό διάστημα 18 μηνών, με πιο επικίνδυνη αυτή που είχε εκδηλωθεί στις 30 Ιανουαρίου 2016.

Επιθέσεις στην οικία Φλαμπουράρη

18 Απριλίου 2017 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον των αστυνομικών και της οικίας του υπουργού

24 Οκτωβρίου 2016 δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Ζημιές σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

29 Ιουλίου 2016 δεκαπέντε δράστες επιτέθηκαν με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ

5 Ιουνίου 2016 40 άτομα εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε

30 Ιανουαρίου 2016 δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικού φρουρού που ήταν μέσα σε αυτοκίνητο. Υπέστη εγκαύματα. Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς όπως και το αυτοκίνητο του γιου του υπουργού.

21 Νοεμβρίου 2015 ήταν η πρώτη επίθεση με στόχο την υπουργική οικία. Άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό την είσοδο και την πυρπόλησαν.

Στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης της πρόσφατης επίθεσης οι δράστες καταλήγουν: «Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ. ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ».

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Αλέκος Φλαμπουράρης είχε κάνει λόγο για «εγκληματικές ενέργειες», ενώ είχε υποστηρίξει ότι θα ήταν μια υποχώρηση να φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι. Σήμερα έχει μετακομίσει…

Πηγή: thetoc.gr