«Πόλεμος» κυβέρνησης και Bild για την παραίτηση της Ελλάδας από την επόμενη δόση

Gazzetta team
«Πόλεμος» κυβέρνησης και Bild για την παραίτηση της Ελλάδας από την επόμενη δόση
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ της κυβέρνησης και της Γερμανικής εφημερίδας «Bild».

Αφορμή στάθηκε το δημοσίευμα της τελευταίας, το οποίο αναφέρει ότι η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της.

Για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο.

Υπογραμμίζει δε ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

Τζανακόπουλος για Bild: Πολιτική σκοπιμότητα υποκρύπτει το δημοσίευμα περί παραίτησής μας από τη δόση

Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει η πίσω από το δημοσίευμα και αυτό αποτυπώνεται στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνει: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα».

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «Bild» είχε ισχυριστεί ότι η Αθήνα προτίθεται να παραιτηθεί, εν ανάγκη, από την επόμενη δόση, εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Πηγή: eleftherostypos.gr