Πεταμένο για 24 ώρες στο πεζοδρόμιο το τρομοπακέτο του Παπαδήμου

Gazzetta team
Πεταμένο για 24 ώρες στο πεζοδρόμιο το τρομοπακέτο του Παπαδήμου
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κινήθηκε εκείνη την μέρα και ο εκρηκτικός φάκελος, έμεινε για περίπου ένα 24ωρο έξω από το φυλάκιο στο σπίτι του.

Για περίπου 24 ώρες βρισκόταν ο εκρηκτικός φάκελος, στο πεζοδρόμιο έξω από το φυλάκιο της κατοικίας του Λουκά Παπαδήμου στο Π. Ψυχικό. Από τα στοιχεία της ανασύστασης των υπολειμμάτων του εκρηκτικού φακέλου και τις καταθέσεις αστυνομικών και ιδιωτικών συνοδών ασφαλείας του Λουκά Παπαδήμου προέκυψε σε μεγάλο βαθμό η «διαδρομή» του έως και τον επικίνδυνα… επιπόλαιο έλεγχό του στο μηχάνημα της Βουλής.

Ο φάκελος αρχικά πήγε στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι από την συλλογή γραμματοκιβωτίων στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια έφθασε στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου στο Π. Ψυχικό, την περασμένη Τετάρτη. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κινήθηκε εκείνη την μέρα και ο εκρηκτικός φάκελος, έμεινε για περίπου ένα 24ωρο έξω από το φυλάκιο στο σπίτι του. Ο ταχυδρομικός διανομέας τον είχε «πετάξει» εκεί μαζί με ακόμη τρεις φακέλους καθώς δεν χωρούσαν στην θυρίδα. Το αστυνομικό φυλάκιο δεν χρησιμοποιείται συχνά μετά την μείωση της φρουράς του πρώην πρωθυπουργού από 12 σε 8 αστυνομικούς. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν καθαρή τύχη το γεγονός ότι η έκθεση του εκρηκτικού φακέλου για περίπου 24 ώρες στο πεζοδρόμιο, δεν κίνησε την περιέργεια κάποιου περαστικού που θα μπορούσε να τον ανοίξει και να τραυματιστεί.

Στις 10:40 το πρωί της περασμένης Πέμπτης, όπως κατέθεσε και ο αρχιφύλακας συνοδός του Λουκά Παπαδήμου, που ήταν επιφορτισμένος με τον έλεγχο της αλληλογραφίας που έφθανε εκεί, έφυγαν από την κατοικία του. Είχε πάρει μαζί του στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τους τέσσερις φακέλους ανάμεσα στους οποίους και αυτόν με το εκρηκτικό περιεχόμενο και τους πήγε για έλεγχο στο μηχάνημα XRAY της Βουλής.

Σημειώνεται ότι παρά την επιμονή στελεχών της φρουράς της Βουλής, ότι την περασμένη Πέμπτη δεν είχε πάει φρουρός του Λουκά Παπαδήμου για έλεγχο της αλληλογραφίας, όπως επίσης ότι δεν γνώριζαν τον αρχιφύλακα που την πήγε, από την έρευνα προκύπτει ότι ο ίδιος αστυνομικός μετέφερε για έλεγχο την αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργό τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Επισημαίνεται πως μετά τις διαπιστώσεις του επιπόλαιου ελέγχου του εκρηκτικού φακέλου στο μηχάνημα της Βουλής, ακολουθείται πλέον το πρωτόκολλο της καταγραφής του αστυνομικού που φέρνει την αλληλογραφία, του ελεγκτή του μηχανήματος που πραγματοποιεί την έρευνα και την τοποθέτηση σφραγίδας για την ολοκλήρωσή της.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μετά την διαπίστωση των στοιχείων του φερόμενου αποστολέα και την διεύθυνση κατοικίας στο Κολωνάκι, ερευνούν την περιοχή για τον εντοπισμό καμερών ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει άτομο που προσέγγισε την πολυκατοικία της συγκεκριμένη γυναίκας αλλά και άλλων κοντά στα σημεία γραμματοκιβωτίων της περιοχής με την ελπίδα να έχουν καταγράψει ύποπτες κινήσεις.

Στο μεταξύ την ιδιοκατασκευή με χαρτόνι, η οποία έμοιαζε με εξώφυλλο CD, που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά και τα στοιχεία της γυναίκας υπαλλήλου-αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εμφανιζόταν ως αποστολέας του εκρηκτικού φακέλου, φέρεται να επιβεβαίωσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε μία πρώτη επαφή που είχε με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ο πρώην πρωθυπουργός παρότι μεταφέρθηκε στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν θέλουν να τον πιέσουν και θα λάβουν κατάθεση του τις επόμενες ημέρες.


Πηγή: thetoc.gr