Στο εδώλιο ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου

Gazzetta team
Στο εδώλιο ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου
Ασκήθηκε έφεση μετά από αθωωτική απόφαση

Λίγες μόνο ημέρες μετά την απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου για την κακουργηματική κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης που αφορούσε στην υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενος, αυτή τη φορά, για παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Γεωργίου είχε διατηρήσει για μερικούς μήνες, μέχρι το τέλος του 2010, παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και εκείνη του μέλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο οποίο είχε εργαστεί επί σειρά ετών. Παράλληλα, αντιμετώπιζε την κατηγορία ότι δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ αν και είχε σχετική υποχρέωση από το νόμο με αποτέλεσμα να λάβει όλες τις αποφάσεις για τα στοιχεία που αφορούν το έλλειμμα χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους.

Πρωτόδικα, ο κ. Γεωργίου αθωώθηκε για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ωστόσο, το Δεκέμβριο του 2016 ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αποτέλεσμα η υπόθεση να κρίνεται εκ νέου ενώπιον του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας.


Πηγή: newsbeast.gr