Οι 6 γκάφες του Τραμπ στο πρώτο του επίσημο ταξίδι (pics & vid)

Gazzetta team
Οι 6 γκάφες του Τραμπ στο πρώτο του επίσημο ταξίδι (pics & vid)
Σαν παιδί συμπεριφέρθηκε ο Τραμπ στην πρώτη διεθνή περιοδεία του. Ενα παιδί με αφέλεια, ενθουσιασμό, ελλείψεις στην Γεωγραφία και την Ιστορία αλλά και τσαμπουκά.

Ενα σημείωμα για το εβραϊκό ολοκαύτωμα που έμοιαζε με έκθεση μαθητή της Α’ Δημοτικού, ένα γεωγραφικό “στραβοπάτημα”, η απροθυμία της Μελάνια να του πιάσει το χέρι και η λαχτάρα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να του το σφίξει χωρίς έλεος, είναι μερικά από τα... εκπληκτικά ευτράπελα που είδαμε τις τελευταίες ημέρες στην μεγάλη περιοδεία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

1) Η γυάλινη σφαίρα της μάγισσας

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα όταν στη Σαουδική Αραβία, πρώτο σταθμό της παρθενικής περιοδείας του, ο Ντόναλντ Τραμπ φωτογραφήθηκε ΗΠΑ μαζί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας βάζουν τα χέρια τους σε μια φωτεινή υδρόγειο σφαίρα στα εγκαίνια του νέου «Παγκόσμιου Κέντρου Καταπολέμησης της Εξτρεμιστικής Ιδεολογίας» στο Ριάντ.

Ο φωτισμός πάνω στο πρόσωπο του αμερικανού προέδρου ήταν αυτός που έδωσε τροφή στους χρήστες των social media για σχόλια και σκληρή σάτιρα.

2) Από που πάνε για το Ισραήλ;

Η συνέχεια δόθηκε στο Ισραήλ, με τον αμερικανό πρόεδρο να κάνει μια απόπειρα επίδειξης των ανύπαρκτών γεωγραφικών γνώσεών του. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσία του ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου και αξιωματούχων των δύο χωρών, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως μόλις επέστρεψε από την... Μέση Ανατολή, αγνοώντας ότι πατούσε το πόδι του σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής. Μάλιστα;, στο άκουσμα ττης δήλωσης Τραμπ, ένας παριστάμενος ισραηλινός αξιωματούχος δεν άντεξε και χαμογέλασε πιάνοντας το κεφάλι του.

3) Ενθουσιασμένος με τα θύματα του ολοκαυτώματος;

Η συνέχεια δόθηκε στο «Γιαντ Βασέμ», το Μουσείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στα Ιεροσόλυμα. Ο γνωστός για τις υπερβολικά ενθουσιώδεις εκφράσεις του όταν περιγράφει κάτι, ο αμερικανός πρόεδρος δεν σκέφτηκε καν ότι θα πρέπει να είναι εγκρατής όταν υπογράφει σε ένα μνημείο αφιερωμένο σε μια από τις πιο σκοτεινές και περιόδους του περασμένου αιώνα.

Ενα λακωνικό κείμενο που ξεχειλίζει από ενθουσιασμό και αγαλλίαση για το γεγονός ότι «βρίσκεται εκεί με όλους τους φίλους του» και υπόσχεται ότι «δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή την εμπειρία!».

Πολλοί δυσκολεύτηκαν να το πιστέψουν, όμως ήταν γεγονός. Το μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών με την υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει με Tweet. Εχει λιγότερους από 140 χαρακτήρες και χρησιμοποιεί το σύμβολο "+'" αντί για το "και".

«Είναι μεγάλη τιμή να είμαι εδώ με όλους τους φίλους μου - Ήταν τόσο υπέροχα + δεν θα το ξεχάσω ποτέ!»

4) Χαρούμενος δίπλα στον μουτρωμένο Πάπα Φραγκίσκο

Μετά τους Αγίους Τόπους ήταν η σειρά της Αγίας Εδρας για να γραφεί ένα ακόμη κεφάλαιο στην ιστορία της πιο παράξενης περιοδείας αμερικανού προέδρου στο εξωτερικό.

Είναι γνωστό ότι στο παρελθόν ο Ντοναλντ Τραμπ και ο Πάπας Φραγκισκος είχαν ανταλλάξει αιχμηρές κουβέντες. Πολλοί πίστευαν ότι η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στο Βατικανό θα ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για αποκατάσταση των σχέσεων των δύο ηγετών. Ομως αυτό δεν φάνηκε από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα. Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να ήταν ο μοναδικός που ενθουσιάστηκε - για ακόμη μια φορά μετά το μουσείο του ολοκαυτώματος - όταν είδε τον Ποντίφικα. Το πλατύ χαμόγελό του στις φωτογραφίες αυτό δείχνει. Αλλα ήταν το μοναδικό, δίπλα στο βλοσυρό ύφος του Πάπα και την πένθιμη εμφάνιση της Μελάνια και της Ιβάνκα Τραμπ.

5) Ενθουσιασμένος και ο Μακρόν: Του στραμπούληξε το χέρι

Στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, διαδραματίστηκε το επόμενο επεισόδιο με τον Ντόναλντ Τραμπ να γίνεται μάρτυρας του ασυγκράτητου ενθουσιασμού ενός άλλου ηγέτη.

Ο γάλλος πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν αποδείχθηκε περισσότερο ενθουσιώδης από τον αμερικανό ομόλογό του. Σε τέτοιο σημείο που του έσφιξε το χέρι μέχρι που άσπρισαν οι αρθρώσεις του. Μάλιστα, ο Τραμπ ήταν εκείνος που φάνηκε να χαλαρώνει πρώτος το χέρι του, όχι όμως και ο Μακρόν ο οποίος εξακολουθούσε να του το σφίγγει.

6) Μέριασε βράχε!

Εκτός από ενθουσιώδης, ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι και αλαζόνας. Το έχει αποδείξει πολλές φορές στις δημόσιες εμφανίσεις του και το ίδιο ακριβώς έκανε και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ακόμη κι εκεί λοιπόν, ο Τραμπ βρήκε την ευκαιρία να δείξει σε όλους «ποιος είναι το αφεντικό» επιδιδόμενος σε τσαμπουκάδες.

Σε βίντεο που διέρρευσε στο Διαδίκτυο, φαίνεται να σπρώχνει επιδεικτικά τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς και κατόπιν να στρώνει το σακάκι του, καθώς περνά στην πρώτη γραμμή, πιο κοντά στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και να ποζάρει με το γνωστό του υπεροπτικό υφάκι.


Πηγή: thetoc.gr