Βρέθηκε DNA των «Πυρήνων της Φωτιάς» στο πακέτο του Σόιμπλε

Gazzetta team
Βρέθηκε DNA των «Πυρήνων της Φωτιάς» στο πακέτο του Σόιμπλε
Από το DNA που είχε βρεθεί στον «φάκελο Σόιμπλε», προέκυψαν ενδείξεις ταυτοποίησης του ίδιου γενετικού κώδικα, σε κάποιους από τους 8 φακέλους στην Ελλάδα.

«Ορφανό» DNA του κατασκευαστή του εκρηκτικού φακέλου που έφθασε έως το γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, την μοναδική εκρηκτική αποστολή που ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έχουν στην κατοχή τους οι ελληνικές αρχές.

Οι αξιωματικοί της Γερμανικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με στελέχη των δικών τους εγκληματολογικών εργαστηρίων, μετά τον εντοπισμό και την «χειρουργική» εξουδετέρωση του εκρηκτικού περιεχομένου, ταξίδεψαν στη χώρα μας, μαζί με τα πλούσια ευρήματα, εντός αποστειρωμένης συσκευής.

Στο εργαστήριο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας, απομόνωσαν δραστικό γενετικό υλικό πάνω σε μέρη της συνδεσμολογίας του μηχανισμού, το οποίο όπως εκτίμησαν ανήκει στον κατασκευαστή του εκρηκτικού φακέλου.

Τα στελέχη των γερμανικών εγκληματολογικών εργαστηρίων με παρόμοιο τρόπο και σύγχρονη τεχνολογία επιχείρησαν να απομονώσουν γενετικό υλικό από τους οκτώ εκρηκτικούς φακέλους που είχαν εντοπιστεί από τις ελληνικές αρχές στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι.

Από το DNA που είχε βρεθεί στον «φάκελο Σόιμπλε», φαίνεται να προέκυψαν ενδείξεις ταυτοποίησης του ίδιου γενετικού κώδικα, σε κάποιους από τους 8 φακέλους που είχαν εντοπιστεί στην Ελλάδα.

Το γενετικό υλικό που έχει απομονωθεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν ταυτοποιείται με αντίστοιχα που βρίσκονται στην τράπεζα DNA της ΕΛ.ΑΣ. από χώρους τρομοκρατικών επιθέσεων, γιάφκες διαφόρων τρομοκρατικών επωνυμιών, οπλισμό και άλλα ευρήματα.

Ο άθικτος εκρηκτικός φάκελος που έφθασε στο γραφείο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ενδεχομένως προκάλεσε την ανησυχία στους αποστολείς του και πιθανόν έτσι εξηγείται η "απροθυμία" ανάληψης της ευθύνης και των υπόλοιπων εννέα εκρηκτικών φακέλων.

Σημειώνεται ότι η αποστολή εκρηκτικών φακέλων υιοθετήθηκε από τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων Φωτιάς» ως ένας τρόπος να συνεχίσουν -παρά τις δεκάδες συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής- τη δράση τους με επιθέσεις χαμηλού ρίσκου (σε σχέση με την πιθανότητα σύλληψης) αλλά εξαιρετικά υψηλού συμβολισμού.

Πρόθεσή τους ήταν να αποκτήσουν οι ενέργειές τους διεθνή εμβέλεια. Έτσι, το Νοέμβριο του 2010 η «Συνωμοσία» έγινε η πρώτη εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση που έστειλε μαζικά «τρομοπακέτα».

Συνολικά 14 παγιδευμένα δέματα εστάλησαν τότε σε πρεσβείες στην Ελλάδα και σε στόχους του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τον περασμένο Μάρτιο, παρότι μεσολάβησαν δεκάδες επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής και συλλήψεις, οι «Πυρήνες της Φωτιάς» πραγματοποίησαν ξανά μετά από χρόνια μαζική αποστολή τρομοπακέτων.

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch, οι εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήταν –μεταξύ άλλων- παραλήπτες παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι.

Τον περασμένο Μάρτιο είχαν δοθεί εντολές να σαρώνονται όλα τα δέματα προς ελληνικά υπουργεία, πρεσβείες στην Αθήνα και οικονομικούς παράγοντες που είχαν εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Και αυτό διότι η στόχευση των τρομοκρατών φαινόταν ότι συνδέεται άμεσα με πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε θέματα της ελληνικής οικονομίας την περίοδο των μνημονίων.

Αυτό αποδείχθηκε και στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση με στόχο τον κ. Παπαδήμο.

Τα οχτώ δέματα που βρέθηκαν στο Κρυονέρι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, είχαν σταλεί από το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα από την ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατά τη μεταφορά τους δεν βρίσκονταν όλα στους ίδιους ταχυδρομικούς σάκους αλλά έφτασαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι με το ίδιο φορτηγό. Αυτό έκανε τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι τοποθετήθηκαν σε κιβώτια των ΕΛ.ΤΑ. της ίδιας περιοχής.


Πηγή: thetoc.gr