Ο πρώτος Αμερικανός που έγινε κύριος χορευτής των Μπολσόι

Gazzetta team
Ο πρώτος Αμερικανός που έγινε κύριος χορευτής των Μπολσόι
Τα απομνημονεύματά του ετοιμάζει ο Ντέιβιντ Χάλμπεργκ

Ο Ντέιβιντ Χάλμπεργκ ετοιμάζει τα απομνημονεύματά του, ένα βιβλίο για τα παιδικά χρόνια, όταν ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού (bullying) έως την εποχή που έγινε κύριος χορευτής του American Ballet Theater και των Μπαλέτων Μπολσόι.

Το βιβλίο του Αμερικανού χορευτή με τίτλο «A Body of Work: Dancing to the Edge and Back» θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου από τον εκδοτικό οίκο Touchstone.

Ο Ντέιβιντ Χάλμπεργκ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε σε δήλωσή του ότι το βιβλίο είναι ένας σκληρά ειλικρινής απολογισμός της ζωής του, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα χρόνια που μεγάλωσε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, οι πολλοί θρίαμβοί του στη σκηνή και ο τραυματισμός του στον αστράγαλο το 2014 που απείλησε να τερματίσει την καριέρα του.

hall1

Ο 35χρονος Χάλμπεργκ είναι ο πρώτος Αμερικανός που έγινε κεντρικός χορευτής στα Μπαλέτα Μπολσόι το 2011.

Ο Ντέϊβιντ Χάλμπεργκ γεννήθηκε στο Ράπιντ Σίτι της Νότιας Ντακότα και μεγάλωσε στο Φοίνιξ. Παρακολούθησε μαθήματα στη Σχολή Μπαλέτου της Αριζόνα υπό τη διεύθυνση του Kee Juan Han, νυν διευθυντή της Ακαδημίας Μπαλέτου της Σιγκαπούρης.

Το 1999 αποφοίτησε από τη Σχολή της Όπερας και των Μπαλέτων των Παρισίων και το 2000 εντάχθηκε στο συγκρότημα του περίφημου American Ballet Theater της Νέας Υόρκης.

hall2

Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook ο Χάλμπεργκ ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του βιβλίου και ανέφερε:

«Τα τελευταία χρόνια, γράφω για την καριέρα μου και την εμπειρία μου σε μερικές από τις πιο εκπληκτικές σκηνές του κόσμου, αλλά η αληθινή ώθηση για το βιβλίο ήρθε όταν τραυματίστηκα πριν από τρία χρόνια. Ήταν τότε που αποφάσισα να μιλήσω και να γράψω για αυτό που περνούσα κατά τη διάρκεια του αγώνα για να επιστρέψω στην τέχνη μου. Αυτό το βιβλίο είναι για το πώς είναι να χάνεις όλα όσα θεωρείς ότι έχεις υπό έλεγχο και να ξαναφτιάχνεις τη ζωή από το μηδέν. Είναι για τη θέληση που χρειάστηκε για να αφήσω το “εγώ” και όλα όσα νόμιζα ότι ήξερα για να αναγεννηθεί ένας εντελώς διαφορετικός καλλιτέχνης».


Πηγή: newsbeast.gr