Κι άλλη απόπειρα απαγωγής παιδιού στην Κοζάνη

Gazzetta team
Κι άλλη απόπειρα απαγωγής παιδιού στην Κοζάνη
Ο ρόλος του άσπρου βαν και τα προσχήματα των επιβατών του για να πλησιάσουν τα ανήλικα παιδιά.

Για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές της Κοζάνης για απόπειρα αρπαγής ανήλικου παιδιού. Και αυτή τη φορά, ως δράστες φέρονται τρεις άντρες που μιλούσαν σπαστά ελληνικά και επέβαιναν σε ένα λευκό βαν τύπου «κλούβας» χωρίς πινακίδες.

Η απόπειρα φέρεται ότι έγινε στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στη λαϊκή αγορά της πόλης, όπου περπατούσε ένα 15χρονο κορίτσι. Οι δυο από τους επιβάτες που στέκονταν μπροστά στο βαν, φώναξαν την ανήλικη με το πρόσχημα ότι θα της έδιναν ένα κινητό και, όταν εκείνη απέφυγε να πλησιάσει, τη ρώτησαν από πού θα πήγαιναν στη Φλώρινα. Η 15χρονη φοβήθηκε και έφυγε τρέχοντας προς το φροντιστήριο Αγγλικών όπου είχε μάθημα. Πριν μπει, τηλεφώνησε στον πατέρα της, του διηγήθηκε τι είχε συμβεί και εκείνος ειδοποίησε την Αστυνομία. Λίγο αργότερα, πήγε μαζί με την κόρη του στην Ασφάλεια και έκαναν γραπτή καταγγελία.

Η προηγούμενη καταγγελία είχε γίνει στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης. Ήταν πάλι βράδυ Παρασκευής στις 5 Μαΐου, όταν το άσπρο φορτηγάκι πλησίασε έναν μαθητή της τρίτης δημοτικού που περνούσε από ένα πάρκινγκ στο Τσοτύλι του δήμου Βοΐου και ο συνοδηγός τον κάλεσε να έρθει κοντά του για να του δώσει χρήματα. Το παιδί πλησίασε και ο ψηλός, αδύνατος και μελαχρινός άνδρας γύρω στα 40 με 45 προσπάθησε να το αρπάξει.Το αγόρι τρομοκρατήθηκε και τράπηκε σε φυγή, αλλά ο άγνωστος μπήκε στο φορτηγάκι και άρχισαν να το καταδιώκουν μαζί με τον οδηγό. Ωστόσο, το έχασαν, καθώς κρύφτηκε πίσω από κάποιες λαμαρίνες και βγήκε μόνο όταν η «κλούβα» είχε χαθεί.

Είχε προηγηθεί τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς η καταγγελία που έκανε στο αστυνομικό τμήμα Σερβίων μια 24χρονη κοπέλα από το Βελβεντό Κοζάνης, ότι άγνωστοι που επέβαιναν σε ένα πανομοιότυπο λευκό βαν προσπάθησαν να την απαγάγουν, αλλά σώθηκε χάρη στα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής που άκουσαν τις φωνές της και άρχισαν να γαβγίζουν! Μετά και το νέο κρούσμα, οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την περιοχή για να εντοπίσουν το ύποπτο βαν, ενώ έχει σταλεί επείγον σήμα και στις αρχές των γειτονικών νομών για να το αναζητούν.

Πηγή: protothema.gr