Κάμερα κατέγραψε τον φρουρό του Παπαδήμου με το φάκελο-βόμβα στη Βουλή

Gazzetta team
Κάμερα κατέγραψε τον φρουρό του Παπαδήμου με το φάκελο-βόμβα στη Βουλή
Επιβεβαιώνεται η κατάθεσή του - Ωστόσο ο φρούραρχος της Βουλής επιμένει ότι αυτό δεν συνέβη αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να έγινε άτυπα η παράδοση.

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχει μπει το υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και των συστημάτων ασφαλείας της Βουλής προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο αστυνομικός-φρουρός του κ. Παπαδήμου πέρασε από τα ειδικά μηχανήματα την αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες ενδείξεις φέρονται να επιβεβαιώνουν την κατάθεση του αστυνομικού φρουρού ότι πέρασε από τη Βουλή, όμως οι αστυνομικοί της ΔΑΕΕΒ θέλουν να είναι 100% σίγουροι ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

«Παρέλαβα τον κ. Παπαδήμο στις 10:40 το πρωί μαζί με την υπόλοιπη συνοδεία. Μαζί μου πήρα και την αλληλογραφία που είχε φθάσει στο σπίτι. Όταν φθάσαμε στο γραφείο του προέδρου στην Τράπεζα της Ελλάδος πήρα στα χέρια μου και έβαλα στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τέσσερις φακέλους που τους είχαμε πάρει από το σπίτι και πήγα στην Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τελείωσα μου έδωσαν πάλι τους φακέλους και έφυγα» κατέθεσε ο αστυνομικός της συνοδείας του πρώην πρωθυπουργού που ήταν επιφορτισμένος για τον έλεγχο της αλληλογραφίας που έφθανε στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου.

«Τσεκάρουμε με κάθε λεπτομέρεια το υλικό έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ο φρουρός πέρασε την αλληλογραφία του από τα x-ray. Εκτός από το υλικό από τα συγκεκριμένα συστήματα εξετάζονται όλες οι κάμερες από τη διαδρομή του πακέτου για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα του το ακριβώς έχει συμβεί» λέει αστυνομική πηγή στο protothema.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υλικό φαίνονται κάποιες κινήσεις, που «κουμπώνουν»και χρονικά με όλα όσα περιέγραψε στην κατάθεσή του ο φρουρός του πρώην πρωθυπουργού, ωστόσο αυτό που περιμένουν οι αστυνομικοί είναι η τελική επεξεργασία για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.

Την ίδια ώρα, κύκλοι του φρουραρχείου, εμμένουν στην αρχική τοποθέτηση διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι ο αστυνομικός- φρουρός πέρασε από το κοινοβούλιο για να ελέγξει την αλληλογραφία του κ. Παπαδήμου. Υπάρχει, λένε προβλεπόμενη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται επιμένοντας πως δεν προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος έχει περάσει από τη βουλή. Βέβαια, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, να έχει περάσει και άτυπα να έλεγξε τους φακέλους του κ. Παπαδήμου πριν τους παραδώσει στον ίδιο.

Την ίδια ώρα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ έχουν προβεί σε μερική ανασύσταση του τρομοδέματος και μέσα στις επόμενες ώρες θα έχουν άποψη για την ακριβή συνδεσμολογία. Αν είναι δηλαδή ίδια με αυτή των υπολοίπων τρομοπακέτων που είχε στείλει τον περασμένο Μάρτιο η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε Ελλάδα, Βερολίνο και Παρίσι. Σύμφωνα δε, με αξιόπιστες πληροφορίες αποστολέας, δεν φέρεται να είναι η Ακαδημία Αθηνών.

Πηγή: protothema.gr