Φρουρός του Λουκά Παπαδήμου: «Ο έλεγχος της αλληλογραφίας έγινε στη Βουλή»

Gazzetta team
Φρουρός του Λουκά Παπαδήμου: «Ο έλεγχος της αλληλογραφίας έγινε στη Βουλή»
Ο φρουρός του Λουκά Παπαδήμου ανέφερε στην κατάθεσή του ότι ο έλεγχος της αλληλογραφίας του έγινε στη Βουλή.

Στα μηχανήματα της Βουλής φέρεται να έγινε ο έλεγχος της αλληλογραφίας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, σύμφωνα με τη μαρτυρία του φρουρού του. Ωστόσο, από τη Βουλή διαψεύδεται ότι ο σχετικός έλεγχος έγινε στα μηχανήματα X-Ray της Βουλής, αφού όπως υποστήριζαν στελέχη της φρουράς «δεν προκύπτει από πουθενά ότι η αλληλογραφία του κ.Παπαδήμου πέρασε από τη Βουλή».

«Παρέλαβα τον κ. Παπαδήμο στις 10:40 το πρωί μαζί με την υπόλοιπη συνοδεία. Μαζί μου πήρα και την αλληλογραφία που είχε φθάσει στο σπίτι. Όταν φθάσαμε στο γραφείο του προέδρου στην Τράπεζα της Ελλάδος πήρα στα χέρια μου και έβαλα στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τέσσερις φακέλους που τους είχαμε πάρει από το σπίτι και πήγα στην Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τελείωσα μου έδωσαν πάλι τους φακέλους και έφυγα» καταθέτει ο αστυνομικός της συνοδείας του πρώην πρωθυπουργού που ήταν επιφορτισμένος για τον έλεγχο της αλληλογραφίας που έφθανε στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου.

Μετά από αυτή την μαρτυρία, στα μηχανήματα XRAY της Βουλής φαίνεται να έγινε ή δεν έγινε ο έλεγχος του εκρηκτικού φακέλου που ανεφλέγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Ο πρώην πρωθυπουργός λάμβανε αλληλογραφία από τρία σημεία. Από την Ακαδημία Αθηνών, την Τράπεζα της Ελλάδος και την οικία του. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας συνέλεγαν την αλληλογραφία, προέβαιναν σε έλεγχους στα ειδικά μηχανήματα και στη συνέχεια του την παρέδιδαν.

Όπως έχει γίνει γνωστό έως αυτή την ώρα πάντως, η αλληλογραφία του κ.Παπαδήμου που έπαιρναν οι φρουροί του από το σπίτι του ελεγχόταν στη Βουλή, ενώ ό,τι έφτανε για κείνον στην Ακαδημία και την τράπεζα της Ελλάδας ελεγχόταν στα μηχανήματα της Τράπεζας.

Από μία πρώτη έρευνα στο ηλεκτρονικό αρχείο των μηχανημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, το επίμαχο χρονικό διάστημα των ελέγχων, δεν εντοπίστηκε «ακτινογραφία» του εκρηκτικού φακέλου, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να εκτιμούν ότι αυτός είχε φθάσει στο σπίτι του. Η έρευνα επεκτάθηκε στα μηχανήματα της Βουλής, τα οποία όμως δεν φαίνεται να κρατούν αρχείο. Ο όγκος της αλληλογραφίας που ελέγχεται καθημερινά στη Βουλή, είναι πολύ μεγάλος και δυσχεραίνει την έρευνα. Υπάρχουν κάμερες όμως στο σημείο παραλαβής της αλληλογραφίας στη Βουλή για να αναζητηθεί εκεί η άκρη του νήματος και να εντοπισθεί το κενό ασφαλείας.

Πηγή: protothema.gr