Survivor: Και η Λέσβος στο «παιχνίδι» για τον τελικό (pics)

Gazzetta team
Survivor: Και η Λέσβος στο «παιχνίδι» για τον τελικό (pics)
Η Ρόδος και η Λέσβος είναι τα δύο νησιά που παλεύουν ν' αναλάβουν τον μεγάλο τελικό του Survivor.

Την ώρα που ο Σάκης Ρουβάς έκανε τα τελευταία γυρίσματα για να εμφανιστεί στο εορταστικό επεισόδιο για τα 100 επεισόδια του «Survivor», στην Ελλάδα είχαν ήδη ξεκινήσει οι μάχες για τον τελικό του ριάλιτι επιβίωσης. Οχι η μάχη για τη στρατηγική μεταξύ των παικτών που φαίνεται ότι θα βαδίσουν στην τελική ευθεία. Αλλά για τις περιοχές που θα τον φιλοξενήσουν επί ελληνικού εδάφους.

Σχεδόν όλες οι παραλιακές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και τα μεγάλα νησιά θα ήθελαν να φιλοξενήσουν τον τελικό του παιχνιδιού που ανέτρεψε τα δεδομένα μιας ολόκληρης τηλεοπτικής σεζόν και έσπασε όλα τα κοντέρ. Οποιος το καταφέρει θα έχει κερδίσει πολλά: φήμη, διαφήμιση, χρήματα, τουρισμό, προβολή. Η μάχη θα είναι σκληρή. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο νησιά που κονταροχτυπιούνται προκειμένου να διεκδικήσουν τον τελικό του «Survivor»: η Λέσβος και η Ρόδος.

Δείτε όλες τις ειδήσεις για το Survivor εδώ


Αυτό που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί είναι ποια μορφή θα έχει ο τελικός, καθώς από την πλευρά των Τούρκων τηρείται απόλυτη μυστικότητα, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν τίποτα ούτε τα στελέχη του ΣΚΑΪ. Για όλα αποφασίζει η παραγωγή, δηλαδή ο Ατζούν. Μέρα με τη μέρα τα σχέδια ανατρέπονται -έτσι προέκυψε και ο έκτακτος αγώνας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων-, εβδομάδα με την εβδομάδα τα πλάνα καταστρώνονται εκ νέου. Ακόμη και όσοι έχουν συζητήσει με τον Τούρκο καναλάρχη δεν γνωρίζουν αν ο τελικός θα έχει αγωνίσματα, αν πρέπει να διεξαχθεί σε παραλία ή αν θα θυμίζει καθόλου το ριάλιτι που παρακολουθεί το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό.

Ωστόσο αυτό που έχει ενδιαφέρον και δημιουργεί νέα ίντριγκα είναι ο αγώνας για το πιο ιδιαίτερο έπαθλο, δηλαδή τη διεξαγωγή του τελικού. Η μάχη διεξάγεται μεταξύ δύο μεγάλων νησιών μας, της Λέσβου και της Ρόδου.

Τα δύο νησιά βρίσκονται εδώ και εβδομάδες στην αρένα διεκδίκησης του τελικού και όλα θα αποφασιστούν την επόμενη εβδομάδα. Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο αντιδήμαρχος Λέσβου Κωνσταντίνος Αστυρακάκης επιβεβαίωσε ότι οι τοπικοί φορείς καταβάλλουν προσπάθειες ώστε τελικά να είναι αυτοί οι τυχεροί. Ολα άρχισαν τη στιγμή που επισκέφτηκε το νησί ο Τζαν Ελγκίζ, επικεφαλής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος συνοδευόταν από τη Σεβντά Ελγκίζ. Αυτοί συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο και κατά τη διάρκεια του γεύματος άνοιξε η συζήτηση για το «Survivor». Επιστήθιος φίλος του Ατζούν, ο Τζαν Ελγκίζ επικοινώνησε την ίδια στιγμή με την παραγωγή στον Αγιο Δομίνικο και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να γίνει εκεί ο τελικός. Ο Ατζούν Ιλιτζαλί είδε πολύ θετικά την πρόταση και στη συνέχεια εξέφρασε το ενδιαφέρον του να εξετάσει τις συνθήκες προκειμένου να διεξαχθεί εκεί ένας τελικός όπως αυτός του «Survivor».

Από εκείνη τη στιγμή άρχισε και ο αγώνας δρόμου για τους τοπικούς φορείς του νησιού. Το να προβληθεί η πληγωμένη από το Προσφυγικό Λέσβος ήταν και είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο. Ενα νησί που έχασε το μεγαλύτερο κομμάτι του τουρισμού του καθώς βρέθηκε στη δίνη της μεταναστευτικής κρίσης σχεδόν ανυπεράσπιστο κατάφερε μέσα σε μερικούς μήνες να αλλάξει δραματικά και να διεκδικεί πλέον ρόλο τουριστικού πόλου για επισκέπτες εντός και εκτός Ελλάδας. Η Μυτιλήνη άλλαξε, η πόλη επέστρεψε στους κανονικούς ρυθμούς της. Ενα τέτοιο γεγονός με τόσο μεγάλη απήχηση όχι απλώς θα βοηθούσε, αλλά ίσως θα ανέτρεπε και όλο το αρνητικό κλίμα. Με αυτή την προοπτική, λοιπόν, ακολούθησε συνεννόηση με τους ξενοδόχους και όλους όσοι δραστηριοποιούνται στο νησί οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι έτσι ώστε να πείσουν τους Τούρκους παραγωγούς ότι η Λέσβος θα μπορούσε να φιλοξενήσει τον τελικό.

Την ερχόμενη εβδομάδα εκπρόσωποι του Ιλιτζαλί θα επισκεφτούν το νησί και θα αποφασίσουν αν όντως μπορεί να υποδεχτεί ένα τέτοιο γεγονός. Το ραντεβού έχει κλειστεί με τον αντιδήμαρχο και τους επίσημους φορείς του νησιού μάλλον για την Τετάρτη.

Και αμφιθέατρο

Το μόνο που ζήτησαν μέχρι στιγμής είναι ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 800 ατόμων. Ούτε για παραλία έχουν μιλήσει ακόμη, ούτε για άλλους χώρους. Ο δήμος από την πλευρά του έχει αποφασίσει να καλύψει όλα τα έξοδα που απαιτούνται και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αξίζει σε ένα νησί που πέρασε όλα αυτά να γίνει το μέρος στο οποίο θα μεταφερθούν οι παίκτες και οι συντελεστές του «Survivor» προκειμένου να τους δουν εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ηδη έγινε και η σχετική έρευνα ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες κλίνες που θα απαιτηθούν για να φιλοξενήσουν τουλάχιστον 150 άτομα. Παρά τα όσα ακούγονται για πληρότητα των ξενοδοχείων λόγω ΜΚΟ, ο κ. Αστυρακάκης επιβεβαίωσε ότι «όλα έχουν προβλεφθεί και υπάρχει διαθεσιμότητα».

Υπέρ αυτής της πρότασης είναι και ο διευθυντής Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ και Μυτιληνιός, Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τους τοπικούς φορείς μετά από πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί εξέφρασε τη στήριξή του, ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό είναι μια απόφαση την οποία θα πάρει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, ως παραγωγός και αφεντικό του ριάλιτι.


Απέναντι από τη Λέσβο βρίσκεται η Ρόδος. Και εκεί οι διεργασίες είναι έντονες, με την ένωση ξενοδόχων να έχει κινηθεί πολύ γρήγορα προσφέροντας όσες κλίνες χρειαστούν. Η Ρόδος θέλει ένα τέτοιο γεγονός ώστε να ενισχύσει την τουριστική κίνηση και να διαφημίσει τις ομορφιές της.

Φυσικά δεν λείπουν και άλλες υποψηφιότητες από πολλά μέρη της Ελλάδας, ακόμη και τα λιγότερα τουριστικά. Ο,τι σχετίζεται με το «Survivor» αποκτά αξία διαφημιστική. Από τα έπαθλα μέχρι τις καρύδες. Είναι λογικό, λοιπόν, να έχει πάρει φωτιά η μάχη των υποψηφιοτήτων ως προς τις πόλεις. Αρχικά μάλιστα η ισχυρότερη υποψηφιότητα ήταν αυτή της Πύλου με το γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα που βρίσκεται εκεί. Μόλις έγινε γνωστό ότι οι Τούρκοι παραγωγοί ψάχνουν το μέρος για τη διεξαγωγή του τελικού, πολλοί έσπευσαν να ζητήσουν ακρόαση προκειμένου να είναι η πρώτη επιλογή και να προβάλουν τα ξενοδοχεία και την τοποθεσία ως την ιδανικότερη.

Μέχρι την άλλη εβδομάδα, πάντως, δεν πρόκειται να αποφασιστεί το μέρος και έτσι όλα είναι ανοιχτά καθώς η προσφορά είναι μεγάλη. Σίγουρα, πάντως, ο Ατζούν Ιλιτζαλί δεν θα αποφασίσει να επιλέξει απλώς ένα όμορφο μέρος. Οι μέχρι τώρα κινήσεις του δείχνουν ότι σε κάθε απόφασή του εμπεριέχεται ένας συμβολισμός ή ένα δεύτερο επίπεδο. Θα φανεί σύντομα ποια θα είναι τα κριτήρια και πού θα οδηγήσουν...

Πηγή: protothema.gr