Σεξιστικές καταγγελίες στη Βουλή για το «Ωραίο στυλ έχεις μωρή!» (vid)

Gazzetta team
Σεξιστικές καταγγελίες στη Βουλή για το «Ωραίο στυλ έχεις μωρή!» (vid)
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για σεξιστική επίθεση.

Άγριος λεκτικός διαπληκτισμός εξελίχθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής μεταξύ της κυρίας Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου και του κ. Νίκου Συρμαλένιου όταν – όπως υποστηρίζει η βουλευτής της ΝΔ – ο δεύτερος μίλησε σεξιστικά και υποτιμητικά για την ίδια.

Το επεισόδιο εξελίχθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωσης συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που υπέβαλε η κυρία Ασημακοπούλου προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά αναφορικά με την έλλειψη τηλεοπτικού σήματος σε ακριτικές περιοχές. Μεταξύ άλλων, η βουλευτής επέλεξε να κάνει και συνολική κριτική για τις πολιτικές εξελίξεις και την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για το χρέος.

Όπως η ίδια αναφέρει, αποχωρώντας από την αίθουσα της μίλησε υποτιμητικά ο κ. Συρμαλένιος με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριος καυγάς. Σύμφωνα πάντα με την κυρία Ασημακοπούλου διημείφθη ο εξής διάλογος:

Ν. Συρμαλένιος: Μπράβο! Ωραίο στυλ έχεις μωρή!
Α. Μ. Ασημακοπούλου: Σε ενοχλεί το στυλ μου
Ν. Συρμαλένιος: ναι με ενοχλεί.
Α. Μ. Ασημακοπούλου: Σήκω πάνω και πες το δημόσια αν είσαι άντρας. Δεν θα με τραμπουκίζεις μέσα στην Βουλή με αυτό τον τρόπο.

Στην συνέχεια η βουλευτής της ΝΔ απευθύνθηκε προς την αντιπρόεδρο της Ολομέλειας Τασία Χριστοδουλοπούλου προκειμένου να επιβάλλει την τάξη. «Θα επιτρέψετε κυρία πρόεδρε να μιλούν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο στις γυναίκες;» ρώτησε η κυρία Ασημακοπούλου ωστόσο η κυρία Χριστοδουλοπούλου την κάλεσε να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Ασημακοπούλου: Too good to be true θα σκίζατε το μνημόνιο αλλά κόβεται συντάξεις και επιδόματα. Enough is Enough

Νωρίτερα, η κυρία Ασημακοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως το νέο της επικοινωνιακό αφήγημα είναι «too good to be true».

«Too good to be θα σκίζατε και το Μνημόνιο. Αντ αυτού μειώνετε το αφορολόγητο και κόβετε τις συντάξεις αυτό ήταν το too good to be true. Too good to be true θα εφαρμόζατε παράλληλο πρόγραμμα με κοινωνικές παροχές αλλά τώρα κόβετε το επίδομα ενίσχυσης απροστάτευτων τέκνων. Too good to be true λέγατε πως ότι θα τρώει γεμιστά ο κόσμος ως αποτέλεσμα της κοινωνικής σας πολιτικής και θα απογειωνόταν η χώρα αλλά έχουμε και πάλι ύφεση. Too good to be true κατέληξε μετά το Γιουρογκρουπ να πει ο Τσακαλώτος ότι η πρόταση να μπει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ αλλά να μη βάλει χρήματα που μάλλον θα τη δεχτείτε στις 15 Ιουνίου τη χαρακτήρισε the worst of all worlds δηλαδή ότι χειρότερο στον κόσμο. Τύφλα να χει το success story. Επειδή εσείς επιλέξατε να μιλάτε με αγγλικά να σας αφιερώσω και ένα τραγούδι: enough is enough».

Παππάς «Tο πρόγραμμά μας είναι και καλό και αληθινό»

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι «το πρόγραμμά μας είναι και καλό και αληθινό» για να προσθέσει ότι «Το 2014 έκλεισε με ύφεση και η χώρα είχε σαφές χρηματοδοτικό πρόβλημα για το Μάρτιο του 2015. Η τότε κυβέρνηση είχε δεσμευτεί σε πλεονάσματα τα οποία όπως παραδέχθηκε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, δεν έβγαιναν. Εμείς δώσαμε αγώνα για να βγάλαμε από τις πλάτες του λαού όλες τις επώδυνες δεσμεύσεις. Με την δική μας διακυβέρνηση αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας όταν επι δικών σας κυβερνήσεων μειώνονταν».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε ότι τα επίσημα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας «είναι θετικά» και πως την θετική πορεία «την αναγνωρίζει η παγκόσμια κοινότητα εκτός από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας που δεν μπορεί να ανεχθεί ότι μια αριστερή κυβέρνηση βγάζει την χώρα από την λάσπη και από εσάς».

«Κλείνει η αξιολόγηση πάμε παρακάτω» ανέφερε ο κ. Παππάς.

Πηγή: protothema.gr