Φόβοι για δεύτερη βόμβα του τρομοκράτη του Μάντσεστερ

Gazzetta team
Φόβοι για δεύτερη βόμβα του τρομοκράτη του Μάντσεστερ
Η αστυνομία στην Βρετανία, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο συνεργοί του Αμπέντι να έχουν διαφύγει την σύλληψη, έχοντας στην διάθεσή τους, εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Το επίπεδο της κατάστασης ασφάλειας στην Βρετανία εξακολουθεί να παραμένει “κρίσιμο” με δυνάμεις του στρατού να έχουν αναλάβει τα μέτρα ασφάλειας γύρω από πιθανούς στόχους. Παράλληλα, ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν και στα τρένα που ταξιδεύουν εκτός των περιοχών του Λονδίνου. Οι αξιωματούχοι των βρετανικών υπηρεσιών ασφάλειας επανέφεραν την κοινή διαχείριση πληροφοριών ασφάλειας με Αμερικανούς συναδέλφους τους, μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις για την μη αποκάλυψη στοιχείων στον Τύπο, που έδωσε η αμερικανική πλευρά.

Η αστυνομία στην Βρετανία, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο συνεργοί του Σαλμάν Αμπέντι να έχουν διαφύγει την σύλληψη, έχοντας στην διάθεσή τους, εκρηκτικούς μηχανισμούς. H βρετανική αστυνομία φοβάται ότι μπορεί να υπάρχει και δεύτερη βόμβα που βρίσκεται στα χέρια των συνεργών του τρομοκράτη του Μάντσεστερ. Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης πιθανότατα έφτιαξε και δεύτερη βόμβα, η οποία όμως δεν χρησιμοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί που έκαναν επιδρομή στο σπίτι του Αμπέντι ανακάλυψαν μια τεράστια ποσότητα χημικών εκρηκτικών ουσιών και άλλων συστατικών. Η ποσότητα των ευρημάτων είναι που δημιούργησε ανησυχία για την ύπαρξη και δεύτερου εκρηκτικού μηχανισμού, που όμως δεν έχει βρεθεί έως τώρα.

Στην διάρκεια των χθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων εντοπίστηκαν ύποπτα υλικά, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της βόμβας που προκάλεσε την αιματηρή έκρηξη στο στάδιο του Μάντσεστερ.

Δέκα ύποπτοι συνελήφθησαν από τις βρετανικές αρχές σε σχέση με την βομβιστική επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ. Μία γυναίκα κι ένας άντρας που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι, αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Οκτώ από τους συλληφθέντες κρατούνται. Ένας από αυτούς πιστεύεται ότι είναι ο 23χρονος Ισμαήλ Αμπέντι, αδερφός του Σαλμάν Αμπέντι.


Πηγή: thetoc.gr