Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου

Gazzetta team
Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου
Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική κατάσταση του Λουκά Παπαδήμου μετά την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου και τον τραυματισμό του.

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική κατάσταση του Λουκά Παπαδήμου μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε χθες, Πέμπτη με παγιδευμένα με εκρηκτική ύλη φάκελο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" ο πρώην πρωθυπουργός είχε ένα ήσυχο βράδυ, ξύπνησε κανονικά και παραμένει κυρίως για προληπτικούς λόγους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στη ΜΕΘ θα παραμείνει πιθανότατα για ακόμα περίπου δύο ημέρες. Ο Λουκάς Παπαδήμας φέρει διάφορα τραύματα με πιο σοβαρό ένα στον μηρό. Έχει φτάσει ως τους μυς, αλλά καθαρίστηκε, παρακολουθείται και δεν εμπνέει ανησυχία.

Όπως είπαν σήμερα, σε δημοσιογράφους, οι διευθυντές Α Χειρουργικής Β. Βουγάς και της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Γ. Χαρκιολάκης, το τραύμα στο δεξί μηρό, που είναι και το σοβαρότερο, αντιμετωπίστηκε ήδη με επέμβαση που έγινε με γενική αναισθησία χθες το βράδυ.

Μάλιστα, δεν έκρυψαν ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν ανήσυχος όταν έφτασε στο νοσοκομείο και τον ενημέρωσαν για την επέμβαση αυτή, αλλά η διάθεση του άλλαξε αμέσως μετά το τέλος της, όποτε και είχε αντιμετωπιστεί το τραύμα, το οποίο όπως είπαν ήταν αρκετά βαθύ και είχε φτάσει έως την επιφάνεια του μυός. Οι γιατροί παρακολουθούν την μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς και πιθανότατα θα μεταφερθεί σε απλό δωμάτιο εφόσον περάσει ακόμα ένα 48ωρο. Η αναπνοή του είναι ικανοποιητική και από χθες έχει πάψει να αναπνέει με την υποστήριξη μάσκας, ενώ το εισπευντικό μικρό έγκαυμα που υπέστη κατά την έκρηξη, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς που τον παρακολουθούν. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε μια ήσυχη νύχτα, σύμφωνα και με τα όσα είπε σε δημοσιογράφους και ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ Ι. Ευσταθίου, και επικοινωνεί άριστα με του θεράποντες γιατρούς του, οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Ο Λουκάς Παπαδήμος φέρει, επίσης, ελαφρά τραύματα στην περιοχή του στερνού της κοιλιάς και των μοιρών, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Από τη διοίκηση του νοσοκομείου έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει νεότερο ιατρικό δελτίο αργότερα, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Όσον αφορά τους δύο άνδρες της φρουράς του κ. Παπαδήμου, είναι πιθανό να πάρουν εξιτήριο ακόμη και σήμερα. Ο ένας αντιμετωπίζει μικρό πρόβλημα ακοής, το οποίο όμως δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Τον κ. Παπαδήμο επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος με τον οποίο συνομίλησε για 15 λεπτά.

Πηγή: thetoc.gr