Η εφαρμογή που καταναλώνει την μπαταρία του κινητού

Gazzetta team
Η εφαρμογή που καταναλώνει την μπαταρία του κινητού
Κι όμως το Facebook είναι υπεύθυνο για την τεράστια κατανάλωσης ενέργειας στα κινητά τηλέφωνα, ωστόσο μπορούμε να χρησιμοποιούμε μία πιο ελαφριά εκδοχή της εφαρμογής.
Αν υπάρχει ένα μόνιμο παράπονο των χρηστών των smartphones, αυτό δεν είναι άλλο από τη διάρκεια της μπαταρίας. Μπορεί πλέον να κουβαλάμε υπολογιστές μέσα στις τσέπες μας, ωστόσο, ζούμε συνεχώς με το άγχος πότε η μπαταρία τους θα… πνεύσει τα λοίσθια.
Έτσι, όλοι οι χρήστες αναζητούν τρόπους να αυξήσουν το χρόνο ζωής της μπαταρίας τους, ωστόσο, φαίνεται ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η κατανάλωση ενέργειας που κάνουν οι εφαρμογές που «τρέχουν» στο παρασκήνιο, ακόμα κι αν δεν τις χρησιμοποιούμε.
Μάλιστα, σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό Inc., η εφαρμογή του Facebook είναι υπεύθυνη για τεράστια κατανάλωση ενέργειας στα κινητά τηλέφωνα και αν οι χρήστες διαγράψουν την εφαρμογή από το τηλέφωνό τους θα δουν τεράστια διαφορά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Facebook έχει πάρα πολλές λειτουργίες, οι οποίες κυριολεκτικά «καταβροχθίζουν» ενέργεια, ακόμα κι όταν η εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται από τους χρήστες, ενώ επιβαρύνει και τη μνήμη του τηλεφώνου, συχνά κάνοντάς το να γίνεται πιο αργό.
Σύμφωνα με το περιοδικό, αν δεν επιθυμούμε να μπαίνουμε στο Facebook μέσω του browser, μπορούμε να χρησιμοποιούμε την εφαρμογή Facebook Lite μια πιο ελαφριά εκδοχή της εφαρμογής, ενώ μερικές άλλες λύσεις για μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας είναι οι παρακάτω:
  • Απενεργοποιούμε το autoplay για τα βίντεο
  • Απενεργοποιούμε τις υπηρεσίες τοποθεσίας του Facebook
  • Απενεργοποιούμε την ανανέωση για τις εφαρμογές παρασκηνίου
  • Απενεργοποιούμε τις ειδοποιήσεις του Facebook
  • Μειώνουμε το χρόνο που χρησιμοποιούμε την εφαρμογή
  • Κλείνουμε τελείως την εφαρμογή όταν τελειώσουμε
  • Μειώνουμε την φωτεινότητα της οθόνης.

Πηγή: topontiki.gr