Το... σπρώξιμο του Ντόναλντ Τραμπ στον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου έγινε viral (vid)

Gazzetta team
Το... σπρώξιμο του Ντόναλντ Τραμπ στον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου έγινε viral (vid)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πέρασε στο προσκήνιο της διεθνούς σκηνής στις Βρυξέλλες, σπρώχνοντας κυριολεκτικά στην άκρη τον ηγέτη του Μαυροβουνίου στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Το βίντεο, διάρκειας λίγων δευτερολέπτων, δείχνει καθαρά τον Τραμπ, ανάμεσα σε μια ομάδα άλλων ηγετών, να σπρώχνει τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς και κατόπιν να στρώνει το σακάκι του, καθώς περνά στην πρώτη γραμμή, πιο κοντά στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο Μάρκοβιτς χαμογελά κάπως αμήχανα.

Οι εικόνες αυτές έγιναν αμέσως βάιραλ στο διαδίκτυο. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ όταν ρωτήθηκε για τη... σπρωξιά του Τραμπ στον Μάρκοβιτς είπε ότι δεν έχει δει το βίντεο αλλά υποθέτει πως ο πρόεδρος πήγαινε να πάρει τη θέση που του είχε προκαθοριστεί.

Η αποστολή του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, μιας χώρας που αποφάσισε να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ρωσίας, δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του πρακτορείου Ρόιτερς να σχολιάσει το θέμα. Το Μαυροβούνιο θα γίνει επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ (η 29η χώρα) τον Ιούνιο.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της "οικογενειακής φωτογραφίας" των ηγετών ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ενθάρρυνε τους ομολόγους του να χαιρετίσουν στις κάμερες. Ορισμένοι ακολούθησαν το παράδειγμά του αλλά ο Τραμπ δεν ύψωσε το χέρι του. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαμογέλασε ελαφρά για μερικά δευτερόλεπτα αλλά κατά τα άλλα διατήρησε το απολύτως σοβαρό ύφος του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ