Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Gazzetta team
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είναι σε εξέλιξη μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμου.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές, καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, τον οποίο άνοιξε ο κ. Παπαδήμος, ενώ το αυτοκίνητο εκινείτο στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας.

Το αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές, το οποίο ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι θωρακισμένο, γι' αυτό και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν εκτονώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός και ο συνοδηγός του, οι οποίοι επίσης είναι προσωπικό της ΤτΕ.

Οι δύο αστυνομικοί-συνοδοί του κ. Παπαδήμου, οι οποίοι ακολουθούσαν με άλλο συμβατικό αυτοκίνητο, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και απλώς έτρεξαν να απεγκλωβίσουν τους τρεις τραυματίες και να φροντίσουν για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν αυτήν την ώρα από πού παρέλαβε ο κ. Παπαδήμος την αλληλογραφία, μέσα στην οποία ήταν ο παγιδευμένος φάκελος, που εξερράγη στα χέρια του, προκειμένου να ακολουθήσουν την πορεία του μέχρι τον προορισμό του, για να διευκρινίσουν πώς έφτασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού. Τις λεπτομέρειες πάντως θα δώσει ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος όταν μπορέσει να δώσει κατάθεση.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες πάντως αναφέρουν οτι ο κ. Παπαδήμος είχε φύγει απο το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Ομήρου και κατευθυνόταν για το σπίτι του, στα Βόρεια Προάστια.

Παράλληλα, γίνεται έρευνα από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για το είδος του μηχανισμού και της εκρηκτικής ύλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αστυνομική πηγή εκτιμάται ότι πρόκειται μάλλον για πυρίτιδα για πυροτεχνήματα.

Εν τω μεταξύ, έχει σημάνει συναγερμός για την περίπτωση που έχουν σταλεί και άλλοι τέτοιοι φάκελοι.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η σημερινή τρομοκρατική επίθεση να μην είναι άσχετη με τα «τρομοπακέτα» που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον κ. Σόιμπλε, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη γι' αυτούς τους παγιδευμένους φακέλους είχε αναλάβει με κείμενο η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ο συντάκτης του οποίου ανέφερε: «Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ