Έκρηξη σε όχημα που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος, εκτός κινδύνου στον Ευαγγελισμό (pics & vid)

Gazzetta team
Έκρηξη σε όχημα που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος, εκτός κινδύνου στον Ευαγγελισμό (pics & vid)
Έκρηξη σε όχημα που επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος κι ο οδηγός του! Θα νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους στον Ευαγγελισμό.

Έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στην οδό Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ο οδηγός του και ένα ακόμη άτομο, έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για έκρηξη παγιδευμένου φακέλου.

Η έκρηξη έγινε ενώ το όχημα ήταν εν κινήσει και σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες το αυτοκίνητο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Επίσης, υπήρχε και συνοδευτικό αυτοκίνητο.

Στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός, όλο το κέντρο της Αθήνας έχει αποκλειστεί, ενώ η αντιτρομοκρατική έχει ξεκινήσει ήδη τις έρευνες.

Εκτός κινδύνου στον Ευαγγελισμό

Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φέρει θλαστικά τραύματα στο θώρακα και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ιατρική πηγή στο νοσοκομείο. Είναι εκτός κινδύνου και έχει καλή επικοινωνία με τους γιατρούς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή θα νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους και αν κριθεί απαραίτητο ίσως υποβληθεί σε κάποια μικροεπέμβαση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών . Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Στον Ευαγγελισμό μετέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του.

Τσίπρας: «Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση»

«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν» αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μητσοτάκης: «Καταδικάζω με οργή την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση»

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση και τις αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη»

«Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα».

Αυτά τόνισε πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αυτόπτης μάρτυρας Α.Κ, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση.

Αποκλεισμένη η περιοχή

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι την Ομόνοια, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το αυτοκίνητο του Λ. Παπαδήμου, καθώς και το συνοδευτικό, παραμένουν στο σημείο.

Τζανακόπουλος: «Η κυβέρνηση απερίφραστα και κατηγορηματικά καταδικάζει την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου»

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και πρόσθεσε «ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο συνοδούς του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς αλλά και από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πορεία της υγείας του πρώην πρωθυπουργού και των συνοδών του. "Τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και οι συνοδοί του βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται σε όλους τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους έτσι ώστε να καθοριστεί η από εδώ και στο εξής μεταχείρηση που θα πρέπει να έχουν" δήλωσε ο κ.Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι έχει ήδη ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, και τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή: koolnews.gr

Πηγή: skai.gr