Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στη Χίο από το ισραηλινό ΥΠΕΞ

Gazzetta team
Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στη Χίο από το ισραηλινό ΥΠΕΞ
Στις ανάγκες των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, αποφάσισε να δωρίσει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα φέτος, το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού που προοριζόταν για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ, χορηγώντας δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στη Χίο, αναφέρει με ανακοίνωσή της η ισραηλινή πρεσβεία.

«Ο εξοπλισμός, τελευταίας τεχνολογίας, θα δοθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου και στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Πυργίου και αγοράστηκε σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές του Νοσοκομείου καθώς και τις τοπικές αρχές Πυργίου, οι οποίες ενημέρωσαν την Πρεσβεία για τις ανάγκες τους».

Με αφορμή τη δωρεά, η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπέν-'Αμπα, μίλησε για «τη θαρραλέα προσπάθεια των Ελλήνων στα νησιά να διαχειριστούν τα δικά τους προβλήματα, ταυτόχρονα με τις προκλήσεις από την εισροή προσφύγων» και τόνισε ότι «επιθυμούμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες εταίρους μας» και ότι «θεωρούμε υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε τους φίλους μας που βοηθούν στα νησιά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας".

Η δωρεά αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ και φέρει την ονομασία "βοηθώντας τους φίλους που βοηθούν". Το υπουργείο αποδέχθηκε θερμά πρόταση της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα για την παροχή βοήθειας στους Έλληνες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου «που διεξάγουν έναν θαρραλέο αγώνα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, της εισροής προσφύγων και της απώλειας εισοδήματος τα τελευταία χρόνια».

Σημειώνεται ότι δύο Ισραηλινές ΜΚΟ, η IsraAID και η Natan, δραστηριοποιούνται στη Χίο, τη Λέσβο και μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες και ψυχολογική υποστήριξη στους πρόσφυγες. Η πλειονότητα των μελών των δύο οργανώσεων είναι Ισραηλινοί 'Αραβες ειδικοί σε διάφορους τομείς, προσθέτει το ίδιο κείμενο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ