Δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του βομβιστή του Μάντσεστερ

Gazzetta team
Δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του βομβιστή του Μάντσεστερ
Ο 23χρονος Σαλμάν Αμπεντί, Βρετανός λυβυικής καταγωγής, είναι ο δράστης της πολύνεκρης έκρηξης στη «Manchester Arena» τα ξημερώματα της Τρίτης (23/5), σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, είχε αναφέρει νωρίτερα την Τρίτη είχε αναφέρει πως οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν εντοπίσει τον κύριο ύποπτο και είχαν επιβεβαιώσει τη δράση του, αλλά δεν γινόταν να δώσουν στη δημοσιότητα το όνομά του, καθώς η έρευνα βρισκόταν σε πρώιμο στάδιο.

Αυτό συνέβη αργότερα μέσα στη μέρα, με τις Αρχές να αναφέρουν πως πρόκειται για τον 23χρονο, γεννημένο στο Μάντσεστερ, Σαλμάν Αμπεντί. Η εφημερίδα Daily Telegraph ανέφερε ότι ήταν το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο άνδρας που φέρεται ότι διέπραξε αυτή τη θηριωδία χθες το βράδυ είναι ο Σαλμάν Αμπέντι" είπε ο αστυνομικός διευθυντής του Μάντσεστερ, Ίαν Χόπκινς, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι γονείς του δράστη είχαν γεννηθεί και οι δύο στη Λιβύη. Έφυγαν από τη χώρα τους και κατέφυγαν στη Βρετανία για να γλιτώσουν από το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνο και κατόπιν στο Μάντσεστερ, στο προάστιο Φάλοουφιλντ.

Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη έπληξε τη βρετανική κοινότητα κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στην πόλη του Μάντσεστερ, οδηγώντας στο θάνατο 22 τουλάχιστον ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα 59.

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο δράστης είναι ζωντανός.

Πηγή: koolnews.gr