Έκρηξη με τουλάχιστον 19 νεκρούς και 60 τραυματίες στο Μάντσεστερ (pics & vids)

Gazzetta team
Έκρηξη με τουλάχιστον 19 νεκρούς και 60 τραυματίες στο Μάντσεστερ (pics & vids)
Έκρηξη στο χώρο που έδινε συναυλία η Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ, που αντιμετωπίζετα ως τρομοκρατική ενέργεια από τις αρχές, δίχως να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα κάτι τέτοιο. Η αστυνομία της πόλης επιβεβαίωσε πως υπάρχουν τουλάχιστον 19 νεκροί και 50 τραυματίες.

Μνήμες από τη φονική επίθεση το 2005 στο Λονδίνο ξύπνησε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ το βράδυ της Δευτέρας (στις 22:33 ώρα Βρετανίας) με τουλάχιστον 19 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και πάνω από 50 να τραυματίζονται, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός λίγο μετά τη λήξη της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena.

Κατά πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου - στον χώρο όπου ελέγχονταν όλοι όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία - ενώ οι θεατές είχαν ξεκινήσει να αποχωρούν, καθώς η τραγουδίστρια είχε μόλις ολοκληρώσει το τελευταίο της τραγούδι.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η επίθεση έγινε με καμικάζι αυτοκτονίας που έφτασε στο στάδιο μέσω του μετρό (σταθμός Βικτώρια), ενώ η βόμβα που χρησιμοποίησε περιείχε καρφιά - αν και η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις βρετανικές αρχές. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τραύματα που είδαν και έμοιαζαν με αυτά που προκαλούνται από θραύσματα.

Τα νούμερα που αναφέρονται στα κοινωνικά δίκτυα δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.

Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες

«Ενώ αποχωρούσαμε μια έκρηξη σημειώθηκε εκατοστά από μένα. Δέρμα και ανθρώπινα μέλη απλώθηκαν παντού, στα μαλλιά μου και την τσάντα μου. Ακόμα βρίσκω κομμάτια από ένα Θεός ξέρει τι στα μαλλιά μου». Αυτή η περιγραφή είναι μια από τις πολλές για ό,τι συνέβη στην είσοδο του Manchester Arena.

«Περίμενα τα παιδιά μου να βγουν. Ακούσαμε το τελευταίο τραγούδι και είδαμε αρκετό κόσμο να βγαίνει. Ξαφνικά είδαμε μια λάμψη και ακούσαμε έναν θόρυβο. Ένιωσα έναν πόνο στο πόδι μου. Η γυναίκα μου είπε "πρέπει να ξαπλώσω" και όπως είδα είχε τραυματιστεί στην κοιλιά» περιγράφει ο Γκάρι Γουόκερ από το Λιντς που περίμενε τις δύο κόρες του μετά τη συναυλία.

«Η Αριάνα είπε "γεια σου Μάντσεστερ", τα φώτα άναψαν και ακούστηκαν δύο μεγάλοι θόρυβοι. Τότε ο κόσμος άρχισε να τρέχει και να φωνάζει. Έβλεπα γύρω μου κόσμο με αίμα στο πρόσωπό του» δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

BREAKING: Suicide bomber suspected in Manchester Arena explosion - two U.S. officials. https://t.co/7Rdgkqnmb6 pic.twitter.com/E0kb362wIb

— Reuters Top News (@Reuters) 23 Μαΐου 2017

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας του Μάντσεστερ στο Twitter:

#BREAKING VIDEO: Loud bang that started incident at Ariana Grande concert in Manchester pic.twitter.com/hGWRwG0ndV

— Al Boe (@AlBoeNEWS) 22 Μαΐου 2017

Πηγές: protothema.gr, thepressproject.gr