Ακόμα δύο ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στο Έβερεστ

Gazzetta team
Ακόμα δύο ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στο Έβερεστ
Συνολικά έξι χάθηκαν σε διάστημα ενός μήνα.

Ακόμα δύο ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στο Έβερεστ, ανεβάζοντας σε έξι τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα ενός μήνα, στο υψηλότερο βουνό του κόσμου, και πυροδοτώντας παράλληλα ανησυχίες για την ασφάλεια των ορειβατών.

Όπως γράφει το Reuters, ο 54χρονος Αυστραλός Francesco Enrico Marchetti πέθανε στην πλευρά του Θιβέτ ενώ ο 48χρονος Σλοβάκος Vladimir Strba άφησε την τελευταία του πνοή νότια του Νεπάλ. Σύμφωνα με αξιωματούχους, και οι δύο έχασαν τη ζωή τους χθες.

Ο Marchetti φαίνεται πως δεν άντεξε το ύψος των 8.300 μέτρων. «Ένιωσε δυσφορία και πέθανε την ώρα που τον κατέβαζαν σε χαμηλότερο υψόμετρο» εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας Expedition Himalaya.

Ο Strba υπέκυψε σε ύψος 8.400 μέτρων στη λεγόμενη «ζώνη του θανάτου», όπου ο αέρας είναι λιγοστός, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Τουρισμού του Νεπάλ.

Ακόμα ένας ορειβάτης, Αμερικανός, σκοτώθηκε χθες, ενώ οι διασώστες εντόπισαν τη σορό ενός Ινδού ορειβάτη που είχε πέσει σε βάθος 200 μέτρων, χάνοντας τη ζωή του.

Στις 30 Απριλίου είχε σκοτωθεί ο Ελβετός ορειβάτης Ueli Steck ενώ προετοιμαζόταν να ανέβει στο ψηλότερο βουνό του κόσμου, ενώ νωρίτερα είχε σκοτωθεί ένας 85χρονος Νεπαλέζος καθώς επιχειρούσε να κατακτήσει το ρεκόρ του γηραιότερου ορειβάτη.


Πηγή: newsbeast.gr