Η Βόρεια Κορέα προκαλεί τις ΗΠΑ

Gazzetta team
Η Βόρεια Κορέα προκαλεί τις ΗΠΑ
Την εκτίμηση ότι η «επιθετική ρητορική» που ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί τακτική για το εσωτερικό τους, πριν ξεκινήσουν οι μεταξύ τους συζητήσεις, εξέφρασε η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας.

Μέσω του αναπληρωτή πρέσβη στα Ηνωμένα Έθνη, Κιμ Ιν Ριόνγκ, η Πιονγκγιάνγκ εμφανίστηκε ψύχραιμη και σίγουρη για τις θέσεις της, ενώ φάνηκε να μην αναμένουν ένα στρατιωτικό χτύπημα από την Ουάσιγκτον. «Όπως είναι γνωστό, οι Αμερικανοί έχουν απευθύνει κάλεσμα για διάλογο. Όμως δεν αρκούν τα λόγια, αλλά οι πράξεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας έστειλε μήνυμα στην Ουάσιγκτον, λέγοντας πως «η ανατροπή της επιθετικής πολιτικής απέναντι στη Βόρεια Κορέα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην κορεατική χερσόνησο».

Σε δήλωσή του την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέιμς Μάτις, τόνισε πως η ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Βόρειας Κορέας θα ήταν τραγική σε ένα απίστευτο επίπεδο, προσθέτοντας πως πρέπει να επικεντρώσουν στη διπλωματία και μέσω της συγκεκριμένης οδού θα μπορέσει να βρεθεί μία λύση.

Πηγή: protothema.gr