Αδωνις & Πολάκης μαλώνουν για το ποιoς είναι πιο... ανθρωπάκι (vid)

Gazzetta team
Αδωνις & Πολάκης μαλώνουν για το ποιoς είναι πιο... ανθρωπάκι (vid)
Χαμηλότατου επιπέδου εκφράσεις αντάλλαξαν για άλλη μια φορά Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης, με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα στη Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα καυστικός τοποθετούμενος επί του νομοσχεδίου.

Ξεκίνησε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Υπενθύμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών ήταν μεταξύ των αγανακτισμένων στην Πλατεία Συντάγματος στο ίδιο τραπέζι με τους Βαρουφάκη και Κατρούγκαλο και με ένα πανό που έλεγε «δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε».

Συνέχισε επικρίνοντας τον για την επίμαχη δήλωση του ότι αν θα μειωθεί το αφορολόγητο εκείνος θα παραιτηθεί και από υπουργός αλλά και ότι θα καταψήφιζε το νομοσχέδιο .

«Ειλικρινά αισθάνεστε ότι διατηρείτε την αξιοπρέπεια σας;» τον προκάλεσε και κάνοντας ένα βήμα περισσότερο παρατήρησε σκωπτικά ότι το σχετικό βιντεάκι το βλέπουν και οι δανειστές και λένε ότι ο Τσακαλώτος αγαπάει τόσο την καρέκλα του που θα τα υπογράψει όλα.

«Είστε άνθρωποι που διψάτε για μια καρέκλα μετακλητού υπαλλήλου» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους κατηγόρησε ότι και εκείνοι ξεπουλάνε ιδεολογίες για μια καρέκλα

«Μας έλεγαν "οι ναι σε όλα", τώρα που θα γυρίσουμε και θα πείτε εσείς ναι σε όλα να σας θυμίσουμε τη φράση του Πάνου Καμμένου στα τέσσερα» παρατήρησε την ώρα που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν διαμαρτυρόμενοι.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο άρθρο 15 το οποίο εξουσιοδοτεί το ΔΝΤ να εγκρίνει ή όχι το ύψος των πλεονασμάτων.

«Είναι η πιο εξευτελιστική διάταξη και το ψηφίζετε 'ανθρωπάκια της πρώτης φοράς αριστεράς'. Άνθρωποι που για μια ζωή ήταν στο δρόμο τα ξεπουλάνε όλα για μια βουλευτική αποζημίωση» είπε προκαλώντας νέο θόρυβο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε βέβαια και στον Παύλο Πολάκη.

Αποκάλυψε ότι το βράδυ που κατατέθηκε τον νέο μνημόνιο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μαζί με τον Πάνο Καμμένο γιόρταζαν σε βίλα στα νότια προάστια συνοδεία του λαϊκού βάρδου Σταμάτη Γονίδη.

«Ντροπή σας υποκριτές φαρισαίοι» κατέληξε οργισμένος.

Οπως ήταν φυσικό ο Παύλος Πολάκης σήκωσε το γάντι προς μεγάλη απογοήτευση του προεδρεύοντα Τάσου Κουράκη που απελπισμένος μονολόγησε «όλο σε μένα συμβαίνουν αυτά».

«Ανθρωπάκι είναι αυτός που μαζί με τον διπλανό του (σ.σ τον Μάκη Βορίδη) κατέθεταν ερωτήσεις για τα γερμανικά υποβρύχια μετά από εντολή του προέδρου του κόμματος τους με αντάλλαγμα την υπουργοποίηση τους» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Πολλάκης επανέλαβε τις γνωστές καταγγελίες περί ΚΕΛΠΝΟ χαρακτήρισε και εκείνος με τη σειρά του "ανθρωπάκι" τον κ Γεωργιάδη ο οποίος είναι σε πανικό επειδή δεν έχει υπουργική καρέκλα και έκλεισε όπως νωρίτερα και ο Κωνσταντίνος Μπάρκας επιδοκιμάζοντας τον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή που δεν είχε ανθρώπους στην παράταξη που έκαναν αφιερώσεις στον Παττακό.

«Ακούστε ποιος ειναι ανθρωπάκι εκείνος που έγραφε μαντινάδες, "το όχι θέλει έλληνες το ναι θέλει προδότες έτσι ξεχωρίζουν τα αγρίμια από τις κότες"» απάντησε με τη σειρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η εμπλοκή του ονόματος του Μάκη Βορίδη οδήγησε τον βουλευτή της ΝΔ να λάβει τον λόγο και καλέσει τον Π. Πολάκη να ανακαλέσει λέγοντας του ότι έχει εκδοθεί πρωτόδικη δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει και ότι έχει επιδικαστεί και αποζημιωση 40.000 ευρώ

« Το είχα ξαναπεί στο παρελθόν και δεν είχατε αντιδράσει. Αυτή την ενημέρωση έχω. Προφανώς αυτή η μομφή δεν ισχύσει» ανακάλεσε τελικά ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης επισήμανε στον υπουργό ότι ο κ. Βορίδης του το είχε ξαναπεί αλλά δεν το είχε ακούσεις.

Πηγή: thetoc.gr