Ποινή 18 χρόνων στον 15χρονο που σκότωσε το 6χρονο παιδί στην Κομοτηνή (pics)

Gazzetta team
Ποινή 18 χρόνων στον 15χρονο που σκότωσε το 6χρονο παιδί στην Κομοτηνή (pics)
Το έγκλημα είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα. Ο 15χρονος που στραγγάλισε το 6χρονο παιδί καταδικάστηκα σε 18 χρόνια ποινικού σωφρονισμού που είναι η μεγαλύτερη που έχει υποβληθεί σε ανήλικο.

Ο 15χρονος δολοφόνος του 6χρονου Σεζάλ στην Κομοτηνή, που το βράδυ της Κυριακής 22 Ιανουαρίου βίασε άγρια και στραγγάλισε τον 6χρονο, εγκαταλείποντας το άψυχο κορμί του σε μια εγκαταλελειμμένη οικία μόλις 200 μέτρα από το σπίτι του, καταδικάστηκε σε 18 χρόνια ποινικού σωφρονισμού.

Το πρωί της της Παρασκευής 28 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η δίκη του 15χρονου δράστη, κεκλεισμένων των θυρών και με αστυνομικά μέτρα ασφαλείας.

Όταν ερωτήθηκε για την αποτρόπαια πράξη του, που στέρησε βίαια τη ζωή από τον 6χρονο Μεχμέτ Αλή Σεζάλ, ο κατηγορούμενος κατάφερε μόνο να ψελλίσει «στενοχωριέμαι».

Θυμίζουμε ότι ο 15χρονος είχε ομολογήσει τις πράξεις του, κατά την τρίωρη ανάκριση που ακολούθησε τη σύλληψή του.

Πιο συγκεκριμένα, τα 18 έτη της ποινής του αναλύονται σε 10 έτη για ανθρωποκτονία, 4 έτη για τον βιασμό και 4 έτη για την αποπλάνηση ανηλίκου. Είναι, μάλιστα, η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε ανήλικο. Ο δράστης θα παραμείνει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κορίνθου.

Η μητέρα του δράστη δεν ήταν παρούσα στη δίκη του γιου της, ενώ είναι η μόνη που μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Νότης Χαραλαμπίδης, τόνισε ότι «σε αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν σε ανήλικους δράστες, όπως το συγκεκριμένο, το οποίο είναι ένα ειδεχθές έγκλημα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της ασέλγειας σε ανήλικο κάτω από δώδεκα ετών, θα έλεγα ότι το δικαιϊκό μας σύστημα, με τις διατάξεις του, στέκει μάλλον αμήχανο απέναντι σε τέτοιου είδους εγκληματικότητα. Η ποινή η οποία επιβλήθηκε ήταν η μέγιστη δυνατή, οπότε με αυτή την έννοια μπορούμε να πούμε ότι ο στόχος επετεύχθη στα πλαίσια της νομιμότητας. Οι δικαστές έκαναν το καθήκον τους και δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο». Πρόσθεσε, όμως, ότι αμφιβάλλει για το πόσο «αποτελεσματική θα είναι μια ποινή σε έναν θύτη αυτού του είδους».

Σύμφωνα με πληροφορίες του xronos.gr, o 15χρονος θα οδηγηθεί σε νέα δίκη μέχρι τον Ιούνιο, για ληστεία, βιασμό κατά συναυτουργία και για παράνομη κατακράτηση για μια άλλη υπόθεση, που διαπράχθηκε τον Οκτώβρη του 2016, λίγους μόλις μήνες, δηλαδή, πριν τη δολοφονία του Σεζάλ, ξανά στην Κομοτηνή. Εκεί, το θύμα ήταν ένας 22χρονος με νοητική υστέρηση.

Πηγή: star.gr