H Βόρεια Κορέα δηλώνει έτοιμη για 6η πυρηνική δοκιμή

Gazzetta team
H Βόρεια Κορέα δηλώνει έτοιμη για 6η πυρηνική δοκιμή
«Θα σταματήσουμε, εάν η Ουάσινγκτον σταματήσει τις εχθρικές πολιτικές της», δηλώνει εκπρόσωπος.

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα ότι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει «ανά πάσα στιγμή» μια έκτη πυρηνική δοκιμή -- μια δήλωση η οποία γίνεται σε μια στιγμή που η ένταση έχει ήδη κορυφωθεί στην κορεατική χερσόνησο.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν εδώ και εβδομάδες, βασιζόμενοι στην ανάλυση δορυφορικών φωτογραφιών, πως η Πιονγκγιάνγκ είναι πράγματι έτοιμη να πραγματοποιήσει μια έκτη πυρηνική δοκιμή.

Σήμερα εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Άμυνας υποστήριξε πως η Πιονγκγιάνγκ είναι «εντελώς έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιλογή των ΗΠΑ».

Το καθεστώς θα συνεχίσει να ενισχύει τις δυνατότητές του όσον αφορά τις «προληπτικές πυρηνικές επιθέσεις», εκτός εάν η Ουάσινγκτον σταματήσει τις εχθρικές πολιτικές της, ανέφερε ο εκπρόσωπος αυτός σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Τα μέτρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας για να ενισχυθεί στο μέγιστο η πυρηνική δύναμη θα ληφθούν με επιτυχία ανά πάσα στιγμή και στον τόπο που θα αποφασίσει η ανώτατη ηγεσία της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος υπαινισσόμενος μια έκτη πυρηνική δοκιμή.

Η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει από το 2006 πέντε πυρηνικές δοκιμές, από τις οποίες δύο το 2016. Οι ειδικοί συμφωνούν στο ότι το καθεστώς, ένα από τα πιο απομονωμένα του κόσμου, έχει κάνει προόδους προς την υλοποίηση του στόχου του, που είναι να αποκτήσει διηπειρωτικούς πυρηνικούς πυραύλους που να μπορουν να πλήξουν τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.


Πηγή: protothema.gr