Νέος γύρος για ασφαλιστικό, εργασιακά και αποκρατικοποιήσεις

Gazzetta team
Νέος γύρος για ασφαλιστικό, εργασιακά και αποκρατικοποιήσεις
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής συνεχίζεται ο μαραθώνιος διαπραγματεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της κυβέρνησης, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής συνεχίζεται ο μαραθώνιος διαπραγματεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της κυβέρνησης, προκειμένου να κλείσουν τα εκκρεμή ζητήματα της αξιολόγησης.

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε λίγο μετά τη 01.00 τα ξημερώματα της Κυριακής ότι «κλείσαμε τα χρηματοοικονομικά πλην ενός θέματος. Στην φορολογική διοίκηση συμφωνήσαμε σε όλα και επιτεύχθηκε συμβιβασμός στο θέμα της παραγραφής παλαιών υποθέσεων που ζητούσε το ΔΝΤ».

Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων η συζήτηση αν και πήγε καλά, τόνισε ο ίδιος, παραμένει ένα ανοιχτό θέμα όπως επίσης μια εκκρεμότητα παραμένει και ως προς το Υπερταμείο.

Το πρωί της Κυριακής θα εξεταστούν θέματα της αγοράς προϊόντων και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση για όλα τα θέματα προκειμένου (πιθανόν τα ξημερώματα της Δευτέρας) «να φτάσουμε σε ένα τελικό κείμενο».

«Δεν βλέπω από καμιά πλευρά διάθεση καθυστέρησης», σχολίασε ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας που εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος.

Οι σημερινές συναντήσεις αρχίζουν με αντικείμενο τις αγορές προϊόντων, συγκεκριμένα τις συστάσεις του ΟΟΣΑ για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, την πώληση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων εκτός φαρμακείων, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων (μηχανικοί) κ.ά. Θα ακολουθήσει ένα διάλειμμα, προκειμένου οι δύο πλευρές να συσκεφθούν κατ' ιδίαν και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για το συνταξιοδοτικό, τα «κόκκινα» δάνεια κ.λπ.

Oι διαπραγματεύσεις του Σαββάτου διήρκεσαν έως τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής. Συζητήθηκε το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων παρόντος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, για τις ΔΕΚΟ, που είναι στην αρμοδιότητά του. Ακολούθησε η συνάντηση για τη φορολογική διοίκηση, με την παρουσία του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή. Υπήρξε συμφωνία σε όλα τα θέματα, καθώς έγινε συμβιβασμός και στο ζήτημα της παραγραφής παλαιών υποθέσεων, με δεδομένο ότι το ΔΝΤ δίνει έμφαση στους ελέγχους σε νέες υποθέσεις.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με τα ζητήματα των αγορών προϊόντων και των χρηματοοικονομικών. Υπήρξε συμφωνία στο θέμα της υλοποίησης της 3ης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, ενώ στα επενδυτικά αντίμετρα που θα λάβει η κυβέρνηση συζητείται η αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά 350 - 450 εκατ. ευρώ.

Πηγή: thetoc.gr