Ούτε λάδι, ούτε φέτα. Αυτό εισάγει η Αμερική από την Ελλάδα (pic)

Gazzetta team
Ούτε λάδι, ούτε φέτα. Αυτό εισάγει η Αμερική από την Ελλάδα (pic)
Μάλλον δεν περνάει από το μυαλό σας τι εισάγει από την Ελλάδα η Αμερική!

Ούτε ελαιόλαδο, ούτε φέτα. Κανένα από αυτά τα δύο «εθνικά» μας προϊόντα δεν είναι στην πρώτη θέση των ελληνικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ, όπως πολλοί θα περίμεναν.

Σύμφωνα με έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στις ΗΠΑ τα κυριότερα εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα για το 2014 ήταν τα ξυραφάκια, όπου η Ελλάδα καταγράφεται ως 2ος προμηθευτής των ΗΠΑ!

Επίσης, η Ελλάδα ήταν 2ος προμηθευτής των ΗΠΑ στα ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα.

Ισχυρά «χαρτιά» των ελληνικών εξαγωγών παραμένουν σταθερά οι ελιές με το μερίδιο αγοράς στην κατηγορία να υπερβαίνει το 70%, τα προϊόντα των ιχθυοκαλλιεργειών -κυρίως λαβράκι και τσιπούρα.

Παράλληλα, την τελευταία δεκαετία έχει καταγραφεί αυξανόμενη ζήτηση για τα ροδάκινα κομπόστα, τα λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα, καθώς και για τα τυροκομικά προϊόντα.

Σχετικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις εξαγωγές τους προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με χάρτη που δημοσιεύτηκε στο reddit, τα στοιχεία έχουν εξής: Η Γερμανία, η Ιταλία, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία εξάγουν αυτοκίνητα, η Ρωσία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Νορβηγία εξάγουν πετρελαιοειδή ενώ ή Γαλλία και η Πολωνία αεριοστρόβιλους.

Πηγή: topontiki.gr