O Tραμπ είναι ευχαριστημένος με τις 100 πρώτες μέρες της προεδρίας του

Gazzetta team
O Tραμπ είναι ευχαριστημένος με τις 100 πρώτες μέρες της προεδρίας του
Τα εύσημα στον εαυτό του έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για τις πρώτες 100 μέρες της προεδρίας του.

«Προχωράμε απίστευτα καλά, κάνουμε τεράστια πράγματα»: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για τον απολογισμό της διακυβέρνησής του, την παραμονή της συμπλήρωσης 100 ημερών στην εξουσία.

«Πιστεύω ότι δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο» είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους με την ευκαιρία της υπογραφής ενός διατάγματος στο «Δωμάτιο Ρούσβελτ» στον Λευκό Οίκο.

«Οι 100 ημέρες είναι μια ψευδής προθεσμία όμως επιτρέψτε μου να σας πω ένα πράγμα: κανείς δεν έχει κάνει αυτά που εμείς καταφέραμε να κάνουμε σε διάστημα 100 ημερών, επομένως είμαστε πανευτυχείς» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετέβη κατόπιν στην Ατλάντα (Τζόρτζια) όπου θα εκφωνήσει μια ομιλία στο ετήσιο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA), ενός πανίσχυρου λόμπι που ανακοίνωσε από πολύ νωρίς στην προεκλογική εκστρατεία για τον προεδρικό θώκο ότι στηρίζει τον δισεκατομμυριούχο.

Από τις δικαστικές ήττες (για τη μετανάστευση) έως την πολιτική ήττα στο Κογκρέσο (για το σύστημα υγείας) ο μεγιστάνας χρειάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών σε πολλές από τις υποσχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας και οι πρώτοι μήνες στον Λευκό Οίκο μόνο εύκολοι δεν ήταν, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ