O Μακρόν προηγείται, αλλά η Λεπέν αυξάνει τα ποσοστά της

Gazzetta team
O Μακρόν προηγείται, αλλά η Λεπέν αυξάνει τα ποσοστά της
Νέα δημοσκόπηση για τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών δείχνει πως ο Εμανουέλ Μακρόν είναι μπροστά, ωστόσο τα ποσοστά της Λεπέν έχουν αυξηθεί.

Μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στις 7 Μαΐου, δείχνει ότι ο κεντρώος ανεξάρτητος Εμανουέλ Μακρόν προηγείται με ποσοστό 59%, έχει δηλαδή απολέσει τέσσερις μονάδες σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου.

Η σφυγμομέτρηση αυτή διενεργήθηκε το διήμερο 26-27 Απριλίου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Δείχνει επίσης ότι η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, έχει ανεβάσει το ποσοστό της κατά τέσσερις μονάδες και φτάνει στο 41%.

Σύμφωνα με την έρευνα, τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του ηττημένου του πρώτου γύρου Ζαν-Λικ Μελανσόν, του υποψηφίου της αριστεράς, θα ψηφίσουν τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Το ίδιο θα πράξουν και οι μισοί από τους ψηφοφόρους που είχαν επιλέξει τον Φρανσουά Φιγιόν.

Πάνω από το 40% των ψηφοφόρων του Μελανσόν δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο υπέρ κανενός υποψηφίου.

Πηγή: ΑΠΕ