Διακινητής μεταναστών είχε σχέση με την Χρυσή Αυγή;

Gazzetta team
Διακινητής μεταναστών είχε σχέση με την Χρυσή Αυγή;
Κατηγορούμενοι για την παράνομη μεταφορά οκτώ Σύρων προσφύγων στα Ψαρά κρατούνται στο λιμεναρχείο Χίου ο 49χρονος επιχειρηματίας Γ.Π. και ο 47χρονος επαγγελματίας Γ.Σ.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, οι δύο από κοινού οργάνωσαν και εκτέλεσαν τη μεταφορά των οκτώ Σύρων στο ακριτικό νησί των Ψαρών έναντι χρηματικού ανταλλάγματος 320 ευρώ ανά άτομο, ώστε οι πρόσφυγες στη συνέχεια να διαφύγουν στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής που εκτελεί το δρομολόγιο προς και από Ψαρά, εκμεταλλευόμενοι τους ελέγχους ρουτίνας που πραγματοποιούνται εκεί από τα λιμενικά όργανα κατά την επιβίβαση.

Το σχέδιο όμως ναυάγησε όταν οι λιμενικοί στα Ψαρά αντιλήφθηκαν την παρουσία των προσφύγων ανάμεσα στους επιβάτες και τους σταμάτησαν, οδηγώντας τους στον τοπικό λιμενικό σταθμό.

Το «χρονικό» ξεκίνησε την Πέμπτη το απόγευμα, όταν οι δύο Χιώτες επιχειρηματίες μετέφεραν με ιδιόκτητα αυτοκίνητα τους πρόσφυγες στη Βολισσό και από εκεί τους επιβίβασαν σε φουσκωτό ιδιοκτησίας του ενός για να τους μεταφέρουν στα Ψαρά, σε απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων από τη βόρεια Χίο. Εκεί τους αποβίβασαν στην παραλία Λαζαρέτα και οι πρόσφυγες με τα πόδια έφτασαν στο λιμάνι του νησιού.

Μετά τον εντοπισμό τους (είχαν εισιτήρια με ελληνικά ονόματα), οι οκτώ οδηγήθηκαν πίσω στη Χίο με το πλοίο «Ψαρά Γκλόρυ» και στη συνέχεια στο Λιμεναρχείο, όπου, ανακρινόμενοι, αναγνώρισαν τους δύο Χιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι και συνελήφθησαν ομολογώντας την πράξη τους.

Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, από όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να απολογηθούν. Να σημειωθεί ότι ο ένας από αυτούς έχει στενή συγγενική και επαγγελματική σχέση με γνωστό μέλος της Χ.Α. Χίου που καταδικάστηκε πρόσφατα για τη δράση του. Φαίνεται, όμως, πως κάποιοι δεν μπερδεύουν την «ιδεολογία» με τις μπίζνες...

Μαζί με τους δύο, προσήχθη και τρίτο άτομο στο οποίο μέχρι τώρα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.


Πηγή: efsyn.gr