Τσίπρας: Η ΝΔ είναι σε διαρκές βέρτιγκο από τις 7 Απριλίου

Gazzetta team
Τσίπρας: Η ΝΔ είναι σε διαρκές βέρτιγκο από τις 7 Απριλίου
«Η χώρα βγαίνει από τον κυκεώνα της χρεοκοπίας, που την έχει οδηγήσει η ΝΔ»: τη δήλωση αυτή -μομφή προς την αξιωματική αντιπολίτευση, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Κοινοβουλίου, με αφορμή τη σφοδρή αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «από τις 7 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξή του είναι σε διαρκές βέρτιγκο. Αλλά, παρ’ ελπίδα σας -είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- έκλεισε τότε η πολιτική συμφωνία και τώρα θα κλείσει και η τεχνική συμφωνία».

Ο Αλ. Τσίπρας θύμισε επίσης την εκτίμησή του ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα γίνει γραφικός ζητώντας εκλογές, αλλά τώρα, υποστήριξε πως διαπιστώνει ότι θα γίνει γραφικός και μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Η αντιπαράθεση στη Βουλή είχε ως αιχμή την τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δημητριάδη για τα παλαιά χρέη επιχειρήσεων που αλλάζουν τώρα ιδιοκτησία. Μια τροπολογία για την οποία, όπως παρατήρησε ο πρωθυπουργός, η ΝΔ θα έπρεπε να επικροτήσει, δεδομένου ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κόπτεται -υποτίθεται, είπε ο Αλ. Τσίπρας- για τις επενδύσεις.

Τέλος, κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι υποτιμά το βουλευτή, ζητώντας να επανακατατεθεί η τροπολογία από υπουργό. Γνώμη της κυβέρνησης είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μετανιώσει και θέλει να ψηφίσει την τροπολογία, υποστήριξε και πρόσθεσε: σε πολλές επιχειρήσεις, εξήγησε ο πρωθυπουργός, οι εργαζόμενοι έχουν την αγωνία για το αύριο των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται και έχουν χρέη από το παρελθόν, αλλά η ΝΔ μετατρέπεται σταδιακά σε κόμμα διαμαρτυρίας.