8,5 χρόνια φυλακή σε αξιωματικό της ΕΛΑΣ για σχέσεις με τη «Χρυσή Αυγή»

Gazzetta team
8,5 χρόνια φυλακή σε αξιωματικό της ΕΛΑΣ για σχέσεις με τη «Χρυσή Αυγή»
Ηταν φρουρός του βουλευτή του ακροδεξιού μορφώματος Γιώργου Γερμενή ή «Καιάδα».

Σε κάθειρξη συνολικά 8,5 ετών με αναστολή στην έφεση καταδικάσθηκε προ δύο ημερών, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων 58χρονος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που είχε κατηγορηθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 για σχέσεις με την «Χρυση Αυγή» στα πλαίσια των εσωτερικών «εκκαθαρίσεων» στο αστυνομικό σώμα . Πρόκειται για πρώην φρουρό του βουλευτή του ακροδεξιου μορφώματος Γιώργου Γερμενή ή «Καιάδα» κι ο οποίος παλαιότερα ανήκε στην ομάδα ασφαλείας κι κι άλλων πολιτικών προσώπων κι επιχειρηματιών.

Σε βάρος του εν λόγω αστυνομικού –ανήκε τότε σε περιφερειακό αστυνομικό τμήμα της Αττικής- σχημάτισε δικογραφία στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013 η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ με τις κατηγορίες πλαστογραφίας , οπλοκατοχής και λαθρεμπορίου.

Σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και αναφορές προ τετραετίας «στο σπίτι του κατασχέθηκαν: τέσσερις πτυσσόμενοι μεταλλικοί ράβδοι και σιδερογροθιά, δερμάτινη θήκη με δύο μεταλλικούς γεμιστήρες πιστολιού, σπρέι εκτόξευσης πιπεριού και μαχαίρι με μήκος λάμας 6,5 εκ., δύο λαστιχένιες αστυνομικές ράβδοι, αεροβόλο τυφέκιο και αεροβόλο πιστόλι, εκατόν σαράντα πέντε φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm , σαράντα δύο φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, φορητός ασύρματος, δισέλιδο έγγραφο, δελτίο αποστολής και βεβαίωση παραλαβής από εταιρεία, που αφορά την οριστική διαγραφή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, καθώς και πιστοποιητικό καταστροφής αυτού, δυο επιγράμματα με την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ», αφίσα με τίτλο «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ».Επίσης, έξω από το σπίτι του, βρέθηκε αμάξι χωρίς πινακίδες». Επιπλέον σε δευτερη φάση φερεται να βρεθηκε στο γραφείο του μικρή ποσότητα ηρωίνης.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την «Χρυσή Αυγή» , ανέφερε ότι όλες οι ενέργειες του ήταν σύννομες κι απέδωσε τα ευρήματα στο σπίτι του κυρίως στην θητεία ως «εκπαιδευτής» άλλων αστυνομικών . Σε καταθέσεις υπέρ του κατηγορουμένου προχώρησαν συνάδελφοι του.

Οπως ανέφερε ο νοιμικός εκπρόσωπος του, δικηγόρος της Αθήνας κ. Βασίλης Καπερνάρος «στον δευτερο βαθμό εκτιμώ ότι θα υπάρχει καλύτερη αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού που θα οδηγήσει στην απαλλαγή του πελάτη μου».


Πηγή: tovima.gr