«Ηταν η κακιά η ώρα, έκλαιγε συνέχεια», ομολόγησε ο παιδοκτόνος

Gazzetta team
«Ηταν η κακιά η ώρα, έκλαιγε συνέχεια», ομολόγησε ο παιδοκτόνος
Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από την τροπή της ιστορίας εξαφάνισης της 6χρονης Στυλιανής Εικοσπεντάκη, η οποία λίγο μετά τα μέσανυχτα βρέθηκε στραγγαλισμένη μέσα σε κάδο σκουπιδιών σε απόσταση 1 χλμ. από το σπίτι της οικογένειας.

Το άτυχο κορίτσι έπεσε θύμα του ίδιου του πατέρα της, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει τις πράξεις του. «Ήταν η κακιά η ώρα. Ήταν ατύχημα. Το παιδί έκλαιγε συνέχεια. Ζητούσε την μητέρα του, που ήταν στο νοσοκομείο. Πήγα να την ησυχάσω. Δεν σταματούσε. Την ταρακούνησα αλλά συνέχιζε. Την είχα αγκαλιά. Την έπιασα από τον λαιμό και της έκλεισα το στόμα. Τότε ηρέμησε… » φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 61χρονος απόστρατος αστυνομικός.

Το άψυχο σώμα του κοριτσιού εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής με τη βοήθεια σκύλων, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου μακριά από το σπίτι της οικογένειας στην Αγ. Βαρβάρα, στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Αίολου. Ο θάνατός της προσδιορίζεται τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο παιδοκτόνος είχε κάποια ψυχολογικά προβλήματα και κατάθλιψη, ενώ λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Η δήλωση εξαφάνισης και οι αντιφάσεις του πατέρα

Χθες το πρωί, ο 61χρονος δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιορίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε το παιδί.

Στην πρώτη του κατάθεση ο απόστρατος αστυνομικός, υποστήριξε ότι το πρωί της Πέμπτης ξύπνησε αλλά δεν βρήκε στο κρεβάτι του το 6χρονο κορίτσι, το οποίο είχε δυσκολία στη μετακίνηση.

Ωστόσο οι αστυνομικοί εντόπισαν αντιφάσεις καθώς δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν το γεγονός ότι ο 61χρονος δεν επικοινώνησε αμέσως με την Άμεση Δράση αλλά πήγε το δίδυμο αδερφάκι της εξαφανισμένης, ένα αγόρι, στο σχολείο και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα προκειμένου να δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας είχε επικοινωνήσει την προηγούμενη μέρα με το σχολείο δηλώνοντας ότι δεν θα πήγαινε το αγόρι, γιατί η μητέρα τους νοσηλεύεται σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείριση, ωστόσο την επόμενη μέρα άλλαξε την απόφασή του και πήγε το παιδί στο σχολείο παρότι νωρίτερα δεν... έβρισκε την κόρη του.

Ο πατροκτόνος είχε υποστηρίξει αρχικά ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης με τους δράστες να αρπάζουν κοσμήματα αλλά και το… παιδί του. Ωστόσο όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης, ανακάλεσε τη συγκεκριμένη «θεωρία», και ανέφερε εκείνος είχε αναστατώσει το σπίτι και είχε ανοίξει τις ντουλάπες του σπιτιού, αναζητώντας το παιδί. Επιπροσθέτως ισχυρίστηκε ότι το προηγούμενο βράδυ, είχε πάρει τα παιδιά από συγγενικό σπίτι, τα έβαλε για ύπνο και στη συνέχεια πήγε να πετάξει τα σκουπίδια, χωρίς να θυμάται αν είχε αφήσει τα κλειδιά στην πόρτα, με αποτέλεσμα να... φύγει το παιδί.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Οι αστυνομικοί αρχικά ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού, της πολυκατοικίας και επεκτάθηκαν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου αναζητώντας ίχνη της μικρής σε κλειστούς χώρους, πάρκα, πλατείες και κάδους απορριμμάτων, ζητώντας παράλληλα από τη δημοτική αρχή να μην γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξέτασαν προσεκτικά τα ρούχα του παιδιού και το αυτοκίνητο του πατέρα, ενώ ψυχολόγοι της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων εξέτασαν με προσοχή το 6χρονο αγόρι, επιχειρώντας να εκμαιεύσουν πληροφορίες που θα βοηθούσαν τις έρευνες.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, επιβεβαιώθηκαν οι δυσοίωνες προβλέψεις όταν το άτυχο κορίτσι εντοπίστηκε νεκρό.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης είχε εκδοθεί Amber Alert

Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά τη δήλωση εξαφάνισης της μικρής είχε εκδοθεί Amber Alert: «Στις 27/04/2017, τις πρώτες πρωινές ώρες, εξαφανίστηκε από την Αγία Βαρβάρα, η Εικοσπεντάκη Στυλιανή, 6 ετών. Η Στυλιανή έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, έχει ύψος 1,18 m και ζυγίζει 20 κιλά. Έχει δυσκολία στο βάδισμα. Φορούσε κίτρινη μπλούζα και ροζ παντελόνι φόρμας. Δε φοράει παπούτσια. Περισσότερες πληροφορίες δίδονται από τις αρμόδιες Αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση και την εξέλιξή της. Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας».

Πηγή: iefimerida.gr