Για τρομοκρατία κατηγορείται ο άνδρας που συνελήφθη στο Λονδίνο! Ήταν γνωστός στην αστυνομία

Gazzetta team
Για τρομοκρατία κατηγορείται ο άνδρας που συνελήφθη στο Λονδίνο! Ήταν γνωστός στην αστυνομία
Ο άνδρας που συνελήφθη σήμερα στο Λονδίνο, μετά το επεισόδιο στο Γουεστμίνστερ, ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία αλλά και στη MI5

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχει κάποια άμεση, γνωστή απειλή, μετά τη σύλληψη αυτή.

Ο ύποπτος συνελήφθη στον κεντρικό δρόμο Γουάιτχολ, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης ελέγχων από την πλευρά της αστυνομίας.

Ένας δημοσιογράφος και ένας φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters ανέφεραν ότι είδαν αστυνομικούς να έχουν ακινητοποιήσει έναν γενειοφόρο, μελαχρινό άνδρα που φορούσε ένα μαύρο μπουφάν με κουκούλα.

Νέος συναγερμός στο Λονδίνο! Έκλεισαν οι πύλες του Κοινοβουλίου (pics)

Στο δεξί του χέρι διακρινόταν κάτι που έμοιαζε με επίδεσμο.

Επίσης, ο φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου είπε ότι είδε τρία μαχαίρια πεσμένα στο έδαφος μετά το επεισόδιο.

Ο συλληφθείς ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική που τον παρακολουθούσε

Ο άνδρας που συνελήφθη σήμερα στο Λονδίνο, μετά το επεισόδιο στο Γουεστμίνστερ, ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία αλλά και στη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 πριν από τη σύλληψή του, σύμφωνα με μια πηγή υπηρεσίας πληροφοριών δυτικής χώρας.

Πρόκειται για έναν 27χρονο που συνελήφθη στη διασταύρωση της Πάρλιαμεντ Στριτ (προέκταση του Γουάιτχολ) με την Πάρλιαμεντ Σκουέαρ, σε πολύ μικρή απόσταση από το κτίριο του κοινοβουλίου και την πρωθυπουργική κατοικία. Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στη λωρίδα με κατεύθυνση την Ντάουνινγκ Στριτ, όπου βρίσκεται η κατοικία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με το BBC, ο άνδρας αυτός ήταν υπό παρακολούθηση από την αστυνομία στο πλαίσιο μιας επιχείρησης καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τον δείχνουν περικυκλωμένο από πολυάριθμους, βαριά οπλισμενους αστυνομικούς. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters είπαν νωρίτερα ότι είχαν αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν μελαχρινό, γενειοφόρο άνδρα που φορούσε ένα μαύρο μπουφάν με κουκούλα και το δεξί του χέρι ήταν τυλιγμένο σε κάτι που έμοιαζε με επίδεσμο.

Αστυνομικοί εξέτασαν σχολαστικά και κατόπιν άνοιξαν το σακίδιο του υπόπτου. Λίγα λεπτά πριν τις 18.00 (ώρα Ελλάδας) ολοκλήρωσαν την έρευνά τους και ετοιμάζονταν να φύγουν με ένα ασημί όχημα της αστυνομίας.