Υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ άρπαξαν 1 εκατ. ευρώ από εισπράξεις εισιτηρίων και καρτών

Gazzetta team
Υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ άρπαξαν 1 εκατ. ευρώ από εισπράξεις εισιτηρίων και καρτών
Ποινική δίωξη για κακουργηματική υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση (σε βαθμό κακουργήματος), υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος άσκησαν κατά των υπευθύνων του τομέα καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ, αλλά και διευθύνοντων συμβούλων της εταιρίας οι εισαγγελείς διαφθοράς (συνολικά 12 άτομα) μετά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μάρης Παπασπύρου.

Όπως προέκυψε, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε αρμόδιοι για την διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις, προκαλώντας ζημία στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ άνω του 1.000.000 ευρώ για την περίοδο 2015, ενώ δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου μάλιστα, οι δράστες φέρονται ότι κατέστρεψαν αρχεία για να μην βρεθούν στοιχεία. Για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, οι ελεγχόμενοι είχαν προκαλέσει αυτοβούλως πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, σύμφωνα με το οποίο το έλλειμμα ήταν μόλις 16.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο σε εταιρία ορκωτών.

Ακολούθησε και δεύτερος έλεγχος της γενικής επιθεωρήτριας, ο οποίος επιβεβαίωσε το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του 1.000.000 ευρώ. Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο γραφείο της επιθεωρήτριας και διήρκησε έναν χρόνο.

Πηγή: iefimerida.gr