Συνελήφθη ως τζιχαντιστής στην Τουρκία «αγνοούμενος» ελληνικής καταγωγής

Gazzetta team
Συνελήφθη ως τζιχαντιστής στην Τουρκία «αγνοούμενος» ελληνικής καταγωγής
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ήθελε να εγκατασταθεί στη Ράκκα, την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους.

Στην Τουρκία συνελήφθη ο ελληνικής καταγωγής, βρετανός Στέφαν Αριστείδου, προερχόμενος από την Συρία, δύο χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Guardian, και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Αριστείδου μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον μεσαίας τάξης στο Γκόρντον Χιλ του Ένφιλντ, στο βόρειο Λονδίνο. Τα ίχνη του χάθηκαν επτά ημέρες μετά την προσγείωση του από το Λονδίνο στη Λάρνακα της Κύπρου, στις 5 Απριλίου του 2015.

Όλο αυτό το διάστημα η οικογένειά του στη Μεγάλη Βρετανία δεν είχε καμία είδηση για αυτόν, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες και εκκλήσεις τους σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον εντοπισμό αγνοουμένων και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή την εβδομάδα ο Αριστείδου συνελήφθη στην τουρκική πόλη Κιλίς, τρία μίλια από τα σύνορα της Συρίας και περίπου 43 μίλια από το Χαλέπι.

Ο Αριστείδου δήλωσε στις τουρκικές αρχές ότι ταξίδεψε στην Συρία όχι για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών, αλλά για να «εγκατασταθεί» στη Ράκκα, πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους. Μαζί με αυτόν συνελήφθη και η βρετανίδα σύζυγός του, υπήκοος του Μπαγκλαντές, καθώς και ένας Αμερικανός.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου (FCO), δήλωσε: «Είμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές μετά τη σύλληψη ενός Βρετανού στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας».


Πηγή: newsbeast.gr