Η απόπειρα βιασμού κοπέλας στην Κρήτη γύρισε μπούμερανγκ

Gazzetta team
Η απόπειρα βιασμού κοπέλας στην Κρήτη γύρισε μπούμερανγκ
Στη φυλακή επιστρέφει ένας ντόπιος άνδρας, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια, φέρεται να είχε επιχειρήσει να βιάσει μια κοπέλα, σε πολυσύχναστη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου. Το απίστευτο συμβάν είχε λάβει χώρα έξω από την Ακαδημία, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, περίπου στη 1 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος, είχε κρυφτεί δίπλα σε περίπτερο που βρίσκεται έξω από το δημοτικό σχολείο και το οποίο εκείνη την ώρα, ήταν κλειστό. Ο καταδικασθείς, φέρεται να επιτέθηκε στην ανυποψίαστη κοπέλα και αφού την τράβηξε από το λαιμό και της έκλεισε το στόμα, να προσπάθησε να τη βιάσει.

Η γυναίκα, ωστόσο, διατήρησε την ψυχραιμία της και κατάφερε να ξεφύγει από τον φερόμενο δράστη, φωνάζοντας παράλληλα για βοήθεια. Η ίδια ενημέρωσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο άνδρας να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 8 ετών για την πράξη της απόπειρας βιασμού. Την Τετάρτη (26/4), η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, το οποίο έκρινε εκ νέου ένοχο τον κατηγορούμενο, ομόφωνα.

Ειδικότερα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε κατά ένα χρόνο την ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα, καταδικάζοντας τον φερόμενο δράστη σε κάθειρξη 7 ετών.

Σημειώνεται ότι απολογούμενος ενώπιον της Έδρας, ο καταδικασθείς ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να βιάσει την κοπέλα, παρά να αυτοϊκανοποιηθεί και ζήτησε συγγνώμη από το θύμα του. Εξάλλου, υποστήριξε ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και λαμβάνει ειδική αγωγή μέσα στη φυλακή.

Πηγή: neakriti.gr