Δεν μειώνεται η εγγύηση του Άκη για την αποφυλάκισή του

Gazzetta team
Δεν μειώνεται η εγγύηση του Άκη για την αποφυλάκισή του
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα του πρώην υπουργού, για μείωση της εγγύησης για την αποφυλάκισή του που είχε οριστεί στις 200.000 ευρώ

Απορρίφθηκε σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το αίτημα του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για μείωση του ποσού των 200.000 ευρώ που του έχει ορίσει το δικαστήριο ως εγγυοδοσία, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφυλάκισή του.

Οι δικαστές κατά πλειοψηφία και υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισαν ότι η εγγυοδοσία πρέπει να παραμείνει στα 200.000 ευρώ, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο πρώην υπουργό να καταβάλει το χρηματικό ποσό είτε σε μετρητά, είτε μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου.

Το μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφησε τάχθηκε υπέρ της μείωσης του ποσού εγγύησης στα 100.000 ευρώ.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του εμμένουν στην οικονομική αδυναμία του πρώην υπουργού να καταβάλει το ποσό των 200.000 ευρώ, καθώς, όπως υποστηρίζουν, μέχρι στιγμής ο κατηγορούμενος κατάφερε μέσω δανεισμού να συγκεντρώσει μόλις το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο προτίθεται να καταβάλει.

Μάλιστα ο εκ των συνηγόρων του, Λεωνίδας Κοτσαλής έκανε λόγο για "φυσική εξόντωση" του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ ο έτερος υπερασπιστής του πρώην υπουργού, Γιάννης Νικολάου αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του λέγοντας ότι "είναι ασθενής στο νοσοκομείο των φυλακών Αγ. Παύλος και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο. Έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά" .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ