Παραλήρημα Τούρκου υπουργού: «Το Αγαθονήσι είναι τουρκικό»

Gazzetta team
Παραλήρημα Τούρκου υπουργού: «Το Αγαθονήσι είναι τουρκικό»
Σε μια νέα πρόκληση της Άγκυρας, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, χαρακτήρισε «σόου» την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στο Αγαθονήσι, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το νησί είναι τουρκικό έδαφος!

Μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο A Haber, o Τσελίκ επιτέθηκε στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, λέγοντας πως «δεν είναι κάποιος που πρέπει να λαμβάνεται στα σοβαρά. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί». Αφορμή για αυτή την επίθεση αποτέλεσε η επίσκεψη Καμμένου στο Αγαθονήσι το Πάσχα.

«Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη. Αυτό που έκανε ο Έλληνας υπουργός Αμυνας δεν είναι σοβαρή κίνηση» σχολίασε ο Τσελίκ στην τουρκική τηλεόραση, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah.

Στην ίδια συνέντευξη σχολίασε και την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η χώρα μας «πρέπει να επιστρέψει αμέσως τους δολοφόνους».

Όσον αφορά στο Αγαθονήσι, τα... ρέστα από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο είχε ζητήσει προ ημερών και ο Τούρκος ομόλογός του Φικρί Ισίκ, ο οποίος δήλωσε προκλητικά ότι «η Τουρκία δεν θα πάρει μέρος στο σόου που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο, αλλά και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων».

Σε σχετικό δημοσίευμά της, η Hurriyet χαρακτηρίζει ως αμφισβητούμενη την κυριαρχία στο Αγαθονήσι, ονομάζοντάς το Eşşek adası («Γαϊδουρονήσι»).

Πηγή: iefimerida.gr