Ένας υπουργός και δύο βουλευτές έπεσαν θύματα κλοπής

Gazzetta team
Ένας υπουργός και δύο βουλευτές έπεσαν θύματα κλοπής
Ο «αρχάριος» ή «άτυχος» διαρρήκτης παραβίασε αρχικά την κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας που διαμένει ο αναπληρωτής υπουργός και κινήθηκε στο κλιμακοστάσιο.

Ένα ακόμη νούμερο στα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. και στην κατηγορία των αποτυχημένων διαρρήξεων θα γινόταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, το διαμέρισμα του οποίου έγινε στόχος διαρρήκτη. Το περιστατικό καταγράφηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στην οδό Μπουμπουλίνας στο Μοσχάτο.

Ο «αρχάριος» ή «άτυχος» διαρρήκτης παραβίασε αρχικά την κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας που διαμένει ο αναπληρωτής υπουργός και κινήθηκε στο κλιμακοστάσιο κατευθυνόμενος προς τα διαμερίσματα. Ο κ. Πολάκης διαμένει στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας.

Οι κινήσεις του δράστη έγιναν αντιληπτές από τον αστυνομικό που εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης της υπουργικής οικίας, ο οποίος κινούμενος αιφνιδιαστικά, τον ακινητοποίησε και τον συνέλαβε. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα κατσαβίδι. Ο 39χρονος δράστης οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου, όπου σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα τον παρέπεμψε να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Οι δύο βουλευτές

Στις αρχές Απριλίου, δύο γυναίκες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσαν ένα μικρό δείγμα των αυξητικών τάσεων των δεικτών της εγκληματικότητας, πέφτοντας και οι δύο, θύματα κλοπής. Θύμα περίεργης κλοπής έπεσε η βουλευτής Άννα Βαγενά. Άγνωστος μπήκε στο διαμέρισμά της στην οδό Ακαδήμου, χωρίς να υπάρχουν ίχνη παραβίασης, και αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο τρεις φακέλους που περιείχαν 1.000 ευρώ. Η κ. Βαγενά στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ομόνοιας, είχε δηλώσει πως κλειδιά του διαμερίσματος έχει δώσει σε συνεργάτες, συγγενείς και υπαλλήλους.

Θύμα πορτοφολά έπεσε στην οδό Βουλής, η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου. Άγνωστος χωρίς να γίνει αντιληπτός είχε αρπάξει το πορτοφόλι της με περίπου 150 ευρώ, την βουλευτική και αστυνομική της ταυτότητα και προσωπικά έγγραφα.