ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα και τους πολίτες στο απόλυτο αδιέξοδο»

Gazzetta team
ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα και τους πολίτες στο απόλυτο αδιέξοδο»
«Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων παρουσιάζουν υστέρηση από το στόχο κατά 150.000.000 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την Εφορία και υστέρηση του στόχου των εσόδων, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Τα πλεονάσματα και η υπεραπόδοση που δεν στηρίζονται στην ανάπτυξη και στην παραγωγή πλούτου, έχουν ημερομηνία λήξης.

Όλοι, εκτός από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, αντιλαμβάνονται ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εξαντλείται.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων παρουσιάζουν υστέρηση από το στόχο κατά 150.000.000 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Τα έσοδα από Φ.Π.Α. και ειδικούς φόρους κατανάλωσης παρουσιάζουν υστέρηση της τάξης των 308.000.000 ευρώ έναντι του στόχου, παρά τις μεγάλες αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, καπνό και αλκοόλ.

Την ίδια στιγμή η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία τους δύο πρώτους μήνες του 2017 κατά 2,6 δις ευρώ φέρνει χιλιάδες πολίτες και νοικοκυριά αντιμέτωπους με κατασχέσεις.

Οι μισοί Έλληνες φορολογούμενοι, πάνω από 4.000.000, χρωστάνε στην Εφορία και 1.655.636 πολίτες απειλούνται με κατασχέσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή, έχουν γίνει κατασχέσεις σε 873.049 φορολογουμένους.

Οι ρυθμίσεις των συνεχώς διογκούμενων οφειλών και οι κατασχέσεις από την Εφορία είναι ο μόνος λόγος που τα φορολογικά έσοδα δεν έχουν πλήρως καταρρεύσει.

Ενδεικτικά, ρυθμίσεις και κατασχέσεις οδήγησαν σε αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων παρελθόντων οικονομικών ετών (Π.Ο.Ε.), οι οποίοι υπερέβησαν το στόχο στο πρώτο τρίμηνο του 2017 κατά 405.000.000 ευρώ.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα και τους πολίτες στο απόλυτο αδιέξοδο.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες αξίζουν ένα καλύτερο αύριο.

Με μία τολμηρή, ικανή, αξιόπιστη και μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση, η οποία θα σπάσει το καταστροφικό καθοδικό σπιράλ που οδηγεί όλο και βαθύτερα στο οικονομικό τέλμα και την κοινωνική μιζέρια».

Πηγή: protothema.gr