Ακύρωσε την συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό εξωτερικών ο Νετανιάχου

Gazzetta team
Ακύρωσε την συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό εξωτερικών ο Νετανιάχου
Λόγω της πρόθεσης που εξέφρασε ο Γκάμπριελ να συναντηθεί με την ισραηλινή ΜΚΟ «Σπάζοντας τη σιωπή» που επικρίνει την πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ακύρωσε τις συνομιλίες που επρόκειτο να έχει σήμερα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που επισκέπτεται το Ισραήλ, λόγω της πρόθεσης που εξέφρασε ο Γκάμπριελ να συναντηθεί με μια ισραηλινή ΜΚΟ που επικρίνει τη μεταχείριση που επιφυλάσσει το Ισραήλ στους Παλαιστινίους, δήλωσε εκπρόσωπος του Νετανιάχου.

«Η συνάντηση ματαιώνεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος, Νταβίντ Κέγες.
Νωρίτερα, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung και άλλα ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Νετανιάχου είχε ακυρώσει τις συνομιλίες, μια κίνηση που θα ήταν «λυπηρή», όπως είχε δηλώσει πρωτύτερα ο Γκάμπριελ.

Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Γκάμπριελ πρόκειται να συναντηθεί με την οργάνωση «Σπάζοντας τη σιωπή», η οποία συγκεντρώνει μαρτυρίες από ισραηλινούς βετεράνους για τον τρόπο με τον οποίο ο στρατός μεταχειρίζεται τους Παλαιστινίους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών πρόκειται επίσης να συναντηθεί με εκπροσώπους της B'Tselem που τεκμηριώνει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Και οι δύο ΜΚΟ θεωρούνται μαύρα πρόβατα από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Πηγή: protothema.gr