Στη Louis Vuitton περνά η Christian Dior έναντι 6,5 δισ. ευρώ

Gazzetta team
Στη Louis Vuitton περνά η Christian Dior έναντι 6,5 δισ. ευρώ
Την εξαγορά του 100% των μετοχών της Cristian Dior Couture, έναντι 6,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με το Reuters, όπως ανακοίνωσε η γαλλική LVMH Louis Vuitton Moet Hennessy.

Μέχρι πρότινος, η LVMH διατηρούσε το 74,1% των μετοχών της Dior και πλέον, θα προχωρήσει στην αγορά και του εναπομείναντος 25,9%.

Σύμφωνα με τους όρους του deal, η LVMH θα προσφέρει το αντίτιμο των 260 ευρώ ανά μετοχή της Dior. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Όπως ανακοίνωσαν τόσο η εταιρεία LVMH όσο και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Bernard Arnault την Τρίτη, η συμφωνία εξαγοράς έχει στόχο την απλοποίηση της σχέσης τους με την Christian Dior, την ενίσχυση των κερδών τους αλλά και την ενίσχυση του τμήματος μόδας και δερμάτινων ειδών.«Οι παραπάνω συναλλαγές θα απλουστεύσουν τις υπάρχουσες δομές» δήλωσε σχετικά ο Μπερνάρ Αρνώ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εξαγοράς η LVMH θα αποκτήσει την Christian Dior Couture, εταιρεία που κατασκευάζει τις τσάντες Lady Dior, τα χειροποίητα εσώρουχα και τα υποδήματα, μπότες, γυναικεία κι ανδρικά. Να υπενθυμίσουμε ότι η οικογένεια Arnault κατέχει επίσης το 47% της LVMH, στην οποία υπάγονται ήδη τα αρώματα και τα προϊόντα ομορφιάς της Dior από την δεκαετία του 1960.

«Η επανασύνδεση της Christian Dior Couture και της Christian Dior Parfums, σε ένα εμπορικό σήμα υπο΄την ίδια ηγεσία, θα είναι σωστή κίνηση για τους μετόχους της LVMH», δήλωσε ο Stephen Mitchell, επικεφαλής της στρατηγικής της Jupiter Asset Management.

Αξίζει να διευκρινίσουμε ότι η Arnault ελέγχει τα μερίδια τόσο στην τρέχουσα δομή του Dior όσο και στην LVMH. Όπως εκτιμά η LVMH η συνολική συμφωνία θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή εντός του πρώτου έτους από την ολοκλήρωσή της.

Πηγή: insider.gr